• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Ağızlarının Tadını Bozmaya Geldik!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika`da yaşanan insanlık dramının hızla daha da acıklı hale geldiği şu günlerde zengin ve lüks hayat yaşayanlar neler yapıyor? Vicdanlarını parayla susturanlar, son üç ay içerisinde 5 yaşından küçük 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü görmeyip, o elinden bırakmadıkları magazin haberlerini okumaya devam ediyorlar. O açlık zulmünün failleri, bugün hiçbir şeyden gocunmayarak lüks masalarında iftar etmeye devam ediyorlar. Emek ve Adalet Platformu, bu utanca sessiz kalmamak adına, 6 Ağustos Cumartesi günü Conrad Oteli önünde yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir iftar eylemi organize etti.

Otelin karşısına yer sofraları serildi

Otelin girişinin hemen önünde bulunan parka sofralar serildi, gelenler yanlarında hurma, zeytin, kayısı kurusu, salatalık, domates, ayran, helva ve pide gibi iftariyelikler getirdi, 5 yıldızlı otelin önünde tüp ateşinde çorba ve bulgur pilavı pişti. Otelin karşısına, ``İftar menü 316 TL, asgari ücret 658 TL``, ``İstanbul için utanç vakti``, ``İki ailenin bir otel iftarıyla bir aile bir ay doymak zorunda`` ve ``Burada israf var`` yazılı pankartlar asıldı. Ardından, iftariyelikler kurulan sofralara özenle yerleştirilip, ezanın okunması beklendi.

 

Oruç, yoksulu anlama ibadetidir

İftarın ardından grup adına konuşma yapan yazar İhsan Eliaçık, Ramazan ayının sadece aç kalmaktan öte, yoksulu ve kimsesizi anlayıp kalan 11 ayda onlarla ilgilenme ibadeti olduğunu vurguladı. Lüks, israf ve gösteriş içerisinde geçirilen bir orucun anlamsız olduğunu, bir Müslümanın evvela bunlardan kaçınıp, ötekini düşünmeye yönelmesi ve yoksullarla dayanışma içerisinde olması gerektiğini söyledi. Yoksulun bir ayda kazandığı paraya denk gelen iftarların, Hz. Peygamber`in kurduğu sofralardan çok uzak olduğunu hatırlattı.

Eylemler sürecek

Emek ve Adalet Platformu, lüks iftarlar veren yerler önünde aynı eylemlerin Ramazan ayı boyunca yapılacağı duyurusunu yaparak, diğer vicdanlı insanlara katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

onur pınargil - Dünyabizim

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir