• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Bayanlardan Mukabele Programına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova ilçe Müftüsü Abdullah Demir; Ramazan ayı nedeniyle 80`e yakın cami ve Kur`an Kursunda başlatılan bayanlara yönelik mukabele programına büyük katılımın sağlandığı belirtti.

Erkek cemaate cami görevlileri tarafından, bayanlara ise Bayan Kur`an Kursu öğreticileri tarafından okunan mukabele programına mevsimin sıcak olmasına rağmen özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Adana il Müftüsü İsmail Canbolat; "İlimiz genelinde Ramazan ayı boyunca her gün bayanlara yönelik düzenlenen mukabele programlarının oldukça yoğun geçtiğini ve bu vesile ile Cami görevlilerinin ve Bayan Kur`an Kursu öğreticilerinin icra ettiği mukabele programıyla önemli bir sünnetin de ihya edildiğini söyledi.

"Bu programa yoğun ilgi duyan Müslümanlar, ruh dünyalarını tuttukları oruçlarıyla, kıldıkları namazlarıyla, okudukları Kuran Kerim ile süslüyorlar" diyen Canbolat, Ramazan ile birlikte Adana`da, tüm camilerde ve Kuran Kurslarında mukabele okunurken bazı camilerde ise hatimle teravih namazı kılındığını ifade etti. Kur`an-ı Kerim`in Allah-u Teala tarafından indirildiği şekilde muhafazası, ayet ve surelerinin tertibinin doğru şekilde tespiti için her yıl Cebrail (as) ile Peygamber efendimizin Kur`an-ı Kerim`i okumaları asırlardır süren mukabele geleneğinin başlangıcı olarak bilinmektedir" diye konuştu.

Bayanlardan-Mukabele-Programina-Yogun-Ilgi_1312874773.jpg (600×450)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/25109.jpg


Ayhan Kaya - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir