• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
`Hayatı Ramazan`ı Olanın, Ahreti Bayram Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- Yaz mevsiminin sıcak ve bunaltıcı günlerinde oruç tutma hakkındaki duygularını dile getiren çalışanlar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ramazan Ayı`nda ağır işlerde çalışanlar tüm zorluğuna rağmen Allah`ın rızasını umduklarını ve sabırla oruçlarını tuttuklarını söylediler.

Sıcak günlerini Allah`ın rızasını kazanmak amacıyla oruçlu geçirenlerden çarpıcı açıklamalar:

Rojhat Namlı (şarküterici) : Ramazan orucu insana sabrı öğretiyor. Biraz zorlansak da Rabbimizin rızasını umuyoruz. Ramazan`ı seviyoruz ve inşallah Ramazan da bizi seviyordur. Bu ayı en güzel şekilde değerlendirmeli ve diğer onbir ayı da sanki Ramazan`daymışız gibi Allah`ın istediği şekilde yaşamalıyız. Bir yazarın söylediği gibi hayatı Ramazan olanın ahreti bayram olur. Rabbim bu aydan hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin.

Ethem İyem ( fırın ustası): İşim gereği ateşin önünde çalışıyorum. Çok zorlanıyorum ama Rabbime sonsuz şükürler ediyorum. Madem Allah Teala bizden önceki kavimlere orucu farz kıldığı gibi üzerimize de farz kıldığını söylüyor, o halde biz de bu farzı en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Diğer zamanlarda yemek yemediğimde ben de baş ağrısı oluşur. Ama Allah`ın hikmeti olsa gerek yıllardır Ramazan aylarına girince bu hastalığım kayboluyor. Bu ayın bir diğer özelliği de Rabbimiz bu ayda fakirlerin, yoksulların halinden bir nebze de olsa anlamamızı sağlıyor.

Emin Yakut (inşaat ustası): Bu günlerde havalar çok sıcak. Mecburen dışarıda güneşin altında çalışıyorum. Allah`tan yardım ve sabır dileyerek orucumu tutmaya çalışıyorum. Belki zorluklar çekiyorum ama Allah` u Teâlâ Ahrette mükâfatımızı eksiksiz ödeyecektir inşallah. Yeter ki biz ihlâsla orucumuzu tutalım, "O" bize yardım edecektir.

Ersin Aslan (öğrenci): Öğrenci olmamız hasebiyle Ramazan`ı ailemizden uzakta geçiriyoruz. Yaşadığımız şehir ahlaki anlamda iyi olmadığından gençler olarak kendimize çokça dikkat etmemiz gerekiyor. Elimizden geldiğince İslam`ı yaşamaya çalışıyor ve Ramazan orucumuzu tutuyoruz. Bu ayda bizi sevindiren en önemli şeylerden bir tanesi özellikle esnaf abilerimizin bizi yalnız bırakmayıp, iftarlara davet etmeleridir. Allah tüm Müslümanlardan razı olsun ve Rabbim Ramazan Ayı`nın rahmet ve bereketinden bizi mahrum etmesin.

İlyas Yıldız-İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir