• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...

BURSA - Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB), Bursa'daki birçok önemli firmanın temsilcilerini, iş arayanlarla buluşturmaya başladı.

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi yapılan BİİB, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda kapılarını açtı. Toplam 170 firmanın yer aldığı BİİB, 3 gün boyunca işverenlerle iş arayanları buluşturacak. 4 konferans ve 3 sertifikalı eğitim programının yanı sıra 32 firma da çeşitli alanlarda sunumlar yapacak. Organizasyonun açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Gülener, İŞKUR Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen, İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlı ve firmaların temsilcileri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu üyesi Fahrettin Gülener, "Ben çalışacak adam arıyorum, siz de iş arıyorsunuz. Haberleşmeye geldik" diyerek sözlerine başladı. Güçlü üretimin iyi bir eğitimle olabileceğini ifade eden Gülener, çok ümit edip az çalışan insanın iş bulamadığını dile getirdi. İşsizlik diye bir şey olmadığını kaydeden Gülener, "Bursa'nın şuan 13.6 milyar dolar ihracatı var. 2023'te öngörülen ihracatı ise 70 milyar dolardır. Gençliğin inanmasını istiyorum. Kendinizi doğru anlatın. Bilgilerinizi doğru tarif edin ve en dipten başlayın. Mesleksizliğin altında isteksizlik vardır" diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise, çalışma hayatının çalışan, çalıştıran ve çalışan ile çalıştıranın birlikte olduğu hayatı düzenleyen devletten oluştuğunu hatırlattı. Çalışanların, iş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler, işini geliştirmek isteyenler veya iş kurmak isteyenlerden oluştuğunu belirten Eren, çalıştıranların ise iş kuran, istihdam sağlayan, istihdama ihtiyaç duyanlardan oluştuğunu dile getirdi.

ŞKUR Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen ise, BİİB'in düzenlenmesinde katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. İşsizliğin tüm dünyanın önemli sıkıntısı olduğunu anlatan Esen, yaşanan son ekonomik krizlerle milyonlarca insanın işsiz kaldığını söyledi.Esen " Yüzbinlerce insan kendi aşını kazanmaktadır. 2003'te sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, 2012 yılda 560 bin işsizi işe yerleştirmiştir. 2013 yılı Ekim ayı sonu itibariyle 590 bin 294 vatandaşı işe yerleştirdik. Yılsonu hedefi ise 750 bin kişiyi işe yerleştirmektir. İŞKUR bu hedefe kararlılıkla yürümektedir. Önümüzdeki yıllarda bu rakamları aşacağımıza da inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle BİİB ziyarete açıldı. Merinos AKKM Fuar Alanındaki program, 28-29-30 Kasım Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde saat 10.00-18.00 arasında gezilebilecek.(Zeki Aras-İLKHA)