• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Kliniklere ilk adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Beyaz Önlük Töreni'ne Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Necdet Güz, fakültenin öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


"Çelik gibi bir iradeye sahip olmalısınız"
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, açılış konuşmasında, "Aslında beyaz demenin her şey demek olduğunu görmüş olduk. Ben sağlık hizmetini ibadet yerine koyuyorum. İnancıma göre insana hizmet eden her gayret ve çaba ibadet yerine geçer. Sizler çok zor bir iş olan insanla uğraşıyorsunuz. Bu iş değerlidir, kutsaldır, mübarektir ama çok zordur. Sizler de insana hizmet edeceksiniz. Bunun için çelik gibi bir iradeye sahip olmanız gerekiyor." dedi.


"Kliniklerimize hoş geldiniz"
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi ise, "En köklü mesleklerden biri olan mesleğimiz, yüzyıllar boyunca gelişen teknoloji ve bilimin ilerlemesiyle birlikte günümüzde çağın en önemli meslekleri arasında yeri almıştır. Diş hekimlerimiz bu noktada çok meşakkatli ve sorumluluk gerektiren bir iş icra etmektedir. Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunmasında her türlü bakım ve tedavisi konusunda kaliteli sağlık hizmeti verme görevini üstlenmişlerdir. Mesleğimiz toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi, koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi ve düzenli olarak kontrollere gitme alışkanlığının kazandırılması gibi faaliyetleri içerisine almaktadır. Bu önemli görevi icra eden hekimlerimizin gününü kutluyorum Ayrıca beyaz önlüğünü giyip kliniklere ilk adımını atan öğrencilerimize de 'Hoş Geldiniz' diyorum." ifadelerini kullandı.


Fakülte dergisinin 2012 yılı yayın ödüllerinin sahibi birinci Dr. Melek Akman, ikinci Doç. Dr. Gülsün Yıldırım ve üçüncü Yrd. Doç. Dr. Erhan Özcan ödüllerini protokol üyelirinin elinden aldı.


Onur belgesi ve beyaz önlük
Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine başarılarından dolayı onur ve yüksek onur belgesi verildi. Daha sonra da Diş Hekimliği Fakültesi 3.sınıfında eğitim gören öğrencilere beyaz önlüklerini öğretim üyeleri giydirdi. Öğrenciler, beyaz önlüklerinin giymenin mutluluğunu aileleriyle paylaştı. Böylelikle 3. sınıfta eğitimlerini sürdüren 83 öğrenci, klinik uygulamalarına ilk adımı atmış oldu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir