• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlı hayvan satıcılarından belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlı hayvan satıcıları, Batman Belediyesi tarafından Güneykent Mahallesi yakınında kurulan hayvan pazarlarının özel şahsa ait "Batman İvme Et Entegre Tesisi"ne götürülmek istendiğini ileri sürerek belediyeye adeta ateş püskürdüler. Hayvan satıcıları, polis tarafından bulundukları yerden zorla çıkarılmasının ardından belediyenin önündeki yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptılar. Kısa süreli eylemin ardından hayvan satıcıları, belediyenin kapısının önüne gelerek belediye yetkililerine tepki göstererek sorunlarının çözülmesini istediler.

 

Polis tarafından bulundukları yerden zorla çıkarılan onlarca hayvan satıcısı, yürüyerek Batman Belediyesi önüne geldi. Belediyenin kendilerini bulundukları yerden şimdiki paralı olan İvme Et Entegre Tesisi'ne zorla götürmek istediğini öne süren hayvan satıcıları, sorunlarının çözümü için defalarca belediyeye müracaat etmelerine rağmen belediyenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia etti.

 

Belediye bizi şahsa ait bir yere taşımak istiyor
Kendilerine şehrin giriş-çıkış noktalarında bir yer yapılmasını isteyen hayvan satıcıları, belediye önüne gelerek eylem gerçekleştirdiler. Yaşanan duruma tepki gösteren hayvan satıcılarından Vahdettin Gül, "Günde 2-3 tane hayvan satıyoruz. Belediye bizi özel bir şahsa ait bir yere taşıyor. Orası da çok uzaktır. Eğer oraya gidersek tüm satışımız yolların gidiş gelişlerine gidecektir. Bize yeni bir hayvan pazarı yapsınlar. Biz, İvme Et Entegre Tesisi'ne gitmek istemiyoruz. Bize söylenilen yeni yerin giriş ve çıkışı paralıdır. Bu parayı verecek gücümüz yoktur. Bize bir an önce bir çare bulsunlar." dedi.

 

Belediye şiddetle bize karşı koyuyor
Batman Belediyesinin hiç kimseye danışmadan kendilerine nehrin kenarında bir Pazar kurduğunu ileri süren bir başka hayvan satıcısı Necmettin Tufan, "Bize yapılan yeni hayvan pazarını hiç kimse kabul etmiyor. Kabul etmeyince belediye baskınla, şiddetle bize karşı koyarak tekrar aynı yere bizi götürmek istiyor. Bize ayrılan yere gidemiyoruz ve imkanımız da yok oraya gitmeye. Batman Belediyesi, Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü bu işin sorunlusudur. 50 defadan fazla belediyeye müracaat etmemize rağmen bize şiddetle karşı koydular. Bu şiddeti kabul etmiyor ve paralı yeni hayvan pazarına gitmiyoruz. Bize uygun bir yer versinler." ifadelerini kullandı.

 

Belediye yeni bir hayvan pazarı yapsın
Belediyenin kendilerine beğendiği yerin uzak olduğunu ve bu yüzden gitme imkanlarının olmadığını vurgulayan Ekrem Can ise, şunları kaydetti: "Bizlerin kararını alsınlar ve biz nereye gitmek istiyorsak bizi oraya götürsünler. Kesinlikle bize ayrılan yere gidemeyiz. Şahsi bir yer ayrılmış ve orası paralıdır. Belediye gelsin yeni bir hayvan pazarı yapsın, biz de oraya gidelim."

 

Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in bir kişi uğruna binlerce kişiyi mağdur ettiğini öne süren Yusuf Can, kesinlikle kendilerine ayrılan yere gitmeyeceklerini ve bir an önce başka bir yerin kendilerine yapılmasını istedi.

 

Daha sonra eylemin yapıldığı yere gelen Batman Belediye Başkan Yardıcısı Mustafa Tuğyıldız, hayvan satıcılarıyla görüşürek kendilerine ayrılan yerle ilgili kararı kendilerinin vermediğini ve bu kararı Batman Valiliğin aldığını söyledi. Hayvan satıcıları ise, bu kararın belediyeden başka hiç kimsenin vermediğini söylediler.

 

Belediye Başkan Yardıcısı Mustafa Tuğyıldız ile hayvan satıcıları arasında geçen tartışmanın ardından hayvan satıcılarından oluşan bir heyet, Tuğyıldız eşliğinde belediyeye giderek sorunun çözümü için görüştüler.

 

Hayvan satıcıları, sorunlarının çözüme kavuşmadan belediyeden kesinlikle ayrılmayacaklarını ifade etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir