• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
V.G dayanağı bulunmayan iddialarla tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da bir düğün yerine, kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra, PKK/BDP`nin HÜDA PAR`ı hedef göstermesi ile mütedeyyin olarak bilinen ve görme sorunları yaşayan V.G,`nin, apar topar gözaltına alındıktan sonra jet hızıyla tutuklanmasıyla; ayrıntılar, çelişkiler ve hukuksuzluklar ortaya çıkmaya devam ediyor. V.G`nin tutuklamasına tepki gösteren V.G`nin avukatı Veysel Topkan, müvekkilinin tutuklanırken aleyhinde hiçbir delil olmadığını, sadece bir gizli tanık beyanıyla, adli kontrol uygulanabilecekken tutuklandığını söyledi.

Batman`da yaşanan olaylarda gözaltına alınan 14 kişinin de HÜDA PAR üye ve gönüllüsü olması, BDP/PKK`lilerin yaşanan olaylarda yer alması, görüntülerde çıkan olaylara karıştıklarının alenen görülmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmaması kamuoyunda, Batman Emniyet Müdürlüğünün içindeki karanlık ellerin kurguladıkları senaryoyu uygulamaya koydukları yönünde yorumlara yol açtı.

Batman`da yaşanan olaylarda sürdürülen soruşturmanın sadece HÜDA PAR üyeleri üzerinden yürütülmesi akıllarda birçok soru işareti bıraktı.

"Kaçma şüphesi yokken tutuklandı"
Batman`da yaşanan olayda gözaltına alınan 14 kişiden biri olan V.G,`nin tutuklanmasına tepki gösteren V.G`nin avukatı Veysel Topkan, Batman`da yaşanan menfur hadiseyle ilgili şu ana kadar 14 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Gözaltına alınanlar arasında tutuklanan tek bir isim var oda benim müvekkilim V.G`dir. Müvekkilim tutuklanırken aleyhinde hiçbir delil yoktu dosyada sadece bir gizli tanık beyanıyla tutuklandı. Müvekkilime adli kontrol uygulanabilecekken, kaçma şüphesi bulunmayan bir insanı tutukladılar." dedi.

"Gözaltına alınanlar neden HÜDA PAR tarafı?"
Batman` da yaşanan olaylarda karşıt grupların olmasına rağmen yalnız bir tarafın (HÜDA PAR üyeleri) üyelerinin gözaltına alınarak tutuklanmasının manidar olduğuna dikkat çeken Topkan, "Bu, emniyetin soruşturmayı çok sağlıklı yürütmediğini gösteriyor bizce. Çünkü kavganın bir tarafının gözaltına alınması emniyetin bu konuda peşin hükümlü olduğunu gösterir, bir nevi faili sadece bir tarafta arıyorlar, olayı çok yönlü soruşturmuyorlar." şeklinde konuştu.

"Polis delilleri neden toplamıyor?"
Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmediğinin altını çizen Topkan, müvekkilinin tutuklanmasının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, bir hafta önce isimleri verilen tanıkların hala dinlenmediğini belirterek, "Bunun dışında toplanmasını istediğimiz deliller var henüz onlarda toplanmadı. Bununla birlikte dosyadaki gizlilik kararın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü müvekkilim tutuklandıktan hemen sonra müvekkilin ismi olmasa bile daha önce üyesi olduğu dernekler vs. müvekkilin şahsi bilgileri verilerek müvekkilimin kimliği kamuoyunda ifşa edilmiştir." İfadelerine yer verdi.

"V.G tüm bildiklerini paylaştı"
V.G`nin emniyette sorulan tüm sorulara cevap verdiğini söyleyen Topkan, V.G`nin emniyette kendisine sorulan bütün sorulara net bir şekilde cevap verdiğini dile getirerek şöyle devam etti: "V.G`ye sorulan soruların bir kısmı olayla alakalı, bir kısmı ise parti çalışmalarıyla alakalıydı. Müvekkilim bu soruların tamamına net cevaplar verdikten sonra son bir soru geldi. Olaya bir gizli tanığın müdahil olduğu ve bu gizli tanığın, müvekkilimi olay yerinde gördüğü, olay esnasında müvekkilimin silah kullandığını ve hayatını kaybeden şahsın müvekkilim tarafından vurduğuna ilişkin iddiaları oldu."

"Gizli tanığın ifadeleri asılsız"
Gizli tanık tarafından ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna vurgu yapan Topkan, olay esnasında V.G`nin olay yerinde olmadığına dikkat çekerek, hangi saatte nerde olduğunu, telefon kayıtlarından ve mobese kamera kayıtlarından bunun ispat edebileceğini söyledi.

Tutuklama kararının olabilmesi için somut delillerin olması gerektiğini tekrarlayan Topkan daha sonra, "Müvekkilimin tutuklanmasına dayanak oluşturacak hiçbir somut delil olmadığı gibi komik durumlar var. Müvekkilime olay günü üzerinde bulunan kıyafetler soruldu. Üzerinde hangi kıyafetler vardı ne giymiştiniz. İnceleme yapmak için bunlar bize gerekli denildi. Müvekkilim ailesini arayarak hemen tüm istenilen eşyaları getirdi." şeklinde konuştu.

Düğün yerinde bulunanların ifadelerine de başvurulmadığının altını çizenTopkan, "Olayın yaşandığı günden bu yana yakın takipteyiz. Dosya için gizlilik kararı alınmadan önce dosyanın bir kısmını görebilme imkânım olmuştu. Dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için bazı şeyleri açıklayamıyorum. Yalnız, bu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmediğini net bir şekilde söyleyebilirim." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir