• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Kocaeli`den `Olmasaydı da Olurduk`a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun 448.hafta basın açıklamasında, 10 Kasım`da Sancaktar Dergisi tarafından Akit gazetesine verilen "Olmasaydı da Olurduk 1881-1938" yazılı ilana destek vererek, ilana gelen tepki, tehdit ve hukuki işlemleri eleştirdi.
 
Basın açıklamasını İnsan hakları savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş yaptı. Ali Akbaş, "Aynı suçu ben de işliyorum, olmasaydı da olurduk" diyorum, bizim hakkımızda da suç duyursunda bulunmaya davet ediyorum" dedi.
 
Açıklama sırasında Akit ve Sancaktar, yanınızdayız, , olmasaydı da olurduk 1881-1938" yazan pankartlar taşındı.
 
10 Kasımların normal bir anmadan çıkarak, adeta Müslüman halka putperest bir dayatmaya dönüştüğünü ifade eden Akbaş, "İsteyen istediğini anar, istediğine tapar, sonuçlarına katlanacak olduktan sonra bu kimseyi ilgilendirmez. Fakat törenlerle, bir takım medyada yapılan yayınlarla, gazetelere verilen ilanlarla "bu ülkede yaşayan herkes illa bizim taptığımıza tapacak" şeklinde putperest bir mahalle baskısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Biz Müslümanların örfünde heykeller önünde yapılan, resimleri kutsayarak putlaştıran bir anma anlayışı yoktur. Anma adı altında bu putperestliğin dayatılmasını, inançlarımıza ter olduğundan bir Müslüman olarak ret ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Olmasaydı da olurduk" ilanına destek verdiklerini belirten Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede her kesimin eşcinselin, faşistin, komünistin özgürce düşüncelerini ifade hakkı olacak da Müslümanın olmayacak mı? Fani bir insana "o olmasaydı" şeklinde yaklaşımla, kaderimize yön verdiği iddiasında bulunmak, biz Müslümanların inancına göre şirk ve küfürdür. Bunu Müslümanlara kimsenin dayatma hakkı yoktur. Bundan dolayıdır ki, verilen ilanın arkasında olduğumuzu ve desteklediğimizi bütün İslam karşıtlarına şiddetle haykırmaktayız. Kendilerine Kemalist diyen İslam karşıtları, tam tersi bir ilan verdiklerinde hiçbir şey olmamakta, fakat Müslümanlar kendi görüşlerini yansıtan bir ilan verdiklerinde ise Kemalist kesim tarafından linçe tabi tutulmaktadırlar.
 
Kendilerinin her daim demokrat olduğunu söyleyen sahtekârlar, verilen bir ilana dahi tahammülsüzlük göstererek, Akit Gazetesini ve Sancaktar Dergisini hedef göstererek, Müslümanlara ve İslami basına düşmanlıklarını bir kere daha göstermişlerdir. Buradan bu İslam karşıtlarına sesleniyorum, bugüne kadar sizin yaptığınız her türlü zulme, zalimliğe, ses çıkarmamış olan bu garip halkın, artık sesini yükselten, taleplerini dile getiren kurumları ve basını vardır. Eskiden olduğu gibi, bu topraklarda istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız, karşınızda susmayan hakkı haykıran yiğitler daima bulunacaktır."
 
Verilen ilan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Akbaş, "İnsan Hakları Savunucuları Derneği olarak kardeşlerimizin dediklerinin aynısını diyoruz. "olmasaydı da olurduk." Suç duyurusu bulunan zalimlere sesleniyorum, benim hakkımda da suç duyurusunda bulunsunlar, hatta bir adım ileriye gidiyorum ve diyorum ki, verilen ilan kan damlayan kırmızıdan olmalıydı ki, gerçekleri tüm açıklığı ile yansıtsın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir