• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Muş'ta ASKOM Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda geçekleşen toplantıya İl Sağlık Müdürü Mehmet Fatih Ebiloğlu, Genel Sekreter Hacı Yusuf GÜNEŞ, Hastane Yöneticisi Ömer Özgür Yıldız, tüm ilçe Hastaneleri başhekimleri ve Sağlık Grup Başkanları katıldı.

Toplantıda genel anlamda Muş'ın sağlık durumu, sağlık alanında yaşanan sorunlar ve yapılması ve tamamlanması gereken konular görüşüldü.

Muş ilinin genel sağlık ulaşım vs. sorunlarını görüşüldüğü toplantıda özellikle ambulansların hız kontrollerinin daha detaylı incelenmesi ve hız yapan ambulans şoförlerine idari işlem başlatılması gerektiğine değinildi.

24 saat KKM'de GPS denetiminin daha sık yapılması gerektiği de belirtilen toplantıda; Hastane sevk sayılarının iyileştirilip sevk sayılarının azaltılıp bulunan eksikliklerin ivedi bir şekilde tamamlanması, hasta yakınlarının ambulansın hızlı gitmesi için çalışanlara baskı yapmaması gerektiği, buna yönelik halka sunumların yapılması ve ambulansların modernizasyonlarının daha düzenli yapılması gerektiği konuşuldu.

Toplantı, hastane ve hastanede çalışan birimlerin çalışma sistemlerinin değerlendirilmesi ve belirtilen konuların biran önce uygulamaya geçilmesinin kararlara bağlanmasıyla sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir