• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Yaşlı kadın arsasını cami yapımı için bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis'te eşini geçen yıl kaybeden ve yalnız yaşayan Cemile Derman, eşinden kendisine Rahva mevkiinde miras kalan arsadan 2 bin 500 metre karesini cami yapımı için Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Şubesine bağışladı.
Örnek bir davranış gösteren Cemile Duman, Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba Zeydan mahallesindeki evinde ziyaret etti. Akbaba, Cemile Duman'ın yaptığı davranışın topluma örnek teşkil etmesi gerektiği belirterek, "Cemile teyzemizden Allah razı olsun. Örnek bir davranış sergiliyor, geçici olanı değil de kalıcı olanı tercih ediyor. Cami yapanlar, yer verenler, camiye en küçük bir şekilde hizmet edenler ayeti kerime ve hadisi şeriflerde övülmüşlerdir. Bitlis organize sanayi bölgesi yakınındaki bu arsa çok değerli kendileri de Allah katında değerli olsun, Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Hayırsever Cemile Duman, "Ömrümüzü tükettik. Fakat hayattan sadece yaşadığımız anı hatırlıyoruz. Geçen sene rahmete giden eşimden bana miras kalan bir arsadır. Dünya fani ve geçicidir. Oraya bir caminin yapılmasını istiyorum. Dünya geçici olduğu için bu bağışı yapıyorum. İnşallah orada yapılacak olan camide ibadet edildikçe bizim hayır defterimize sevabının yazılacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Ziyarette Akbaba, caminin yapımı arsayı bağışlayan Cemile teyzeye Kur'an-ı Kerim hediye etti .(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir