• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Dicle Üniversitesinde sorunlar bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi (SES) Dicle üniversitesinde yaşanan sıkıntılarla ilgili fakülte önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Dicle Üniversitesi SES İşyeri Temsilcisi İbrahim Kaval, "Dicle Üniversitesinde çok ciddi sorunlar mevcuttur ve bundan sonra her bir sorunu ayrı başlıklar altında gündeme taşıyıp çözülene kadar eylemliliklerimizi sürdüreceğiz. Üniversitemizde olması gereken kreş hakkı için yaptığımız dilekçe eylemiyle ilgilidir. Üniversitemizde ve hastanelerimizde kadın emeği yoğun olarak hizmet üretmesine rağmen erkek ve ataerkil akıl tarafından yönetildiğini görmekteyiz." dedi.

Kadın ve anne bir rektör tarafından yönetilmemize rağmen sorunların çözülmediğini belirten Kaval, " Dicle Üniversitesi yönetiminin ilk yıllarında yetersiz gördüğümüz kreş kapatılmış yerine açılacağı konusunda defalarca söz verilen kreş açılmamıştır. Toplumun ortak sorumluluK şiarıyla SES olarak anadilde, nitelikli, ücretsiz, ulaşılabilir, güvenli,7/24 açık, eşdeğer nitelikte, denetlenebilir bir kreş istiyoruz." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 28737 sayılı gebe ve emziren kadınların çalışma şartlarıyla emzirme odaları ve çocuk bakım yurtlarına dair yönetmelikte belirtildiğini söyleyen Kaval, " Yaşları ve medeni halleri ne olursa olsun, 150'den çok kadın çalışanı olan işyerlerinde, 0-6 yaşındaki çocukların bırakılması ve bir yurdun yapılması zorunludur." diye belirtti.

Dicle Üniversitesi'nin 4 yıldır çalışanlar açısından meydana gelen mağduriyetin derhal sonlandırılmasını isteyen Kaval, "Topladığımız bu dilekçelere kreş çalışmalarına başlayarak cevaplandırılmasını kadın ve anne olan bir rektörden talep etmekteyiz. Topladığımız bu dilekçeleri Rektörlük binasına, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Yönetimi ve Dicle Üniversitesi İşyeri Temsilcileri olarak, teslim edilecektir." diye belirtti. (Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir