• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Hür Der`den İLKHA`ya `Geçmiş olsun` ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Der Batman Şubesi yetkilileri İLKHA Batman Temsilciliği`ne "Geçmiş olsun" ziyareti gerçekleşti.

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği Hür Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bulut, geçen hafta sonu Hüda Par`ın Petrol Mahalalesi`nde parti tanıtım çalışmalarını ve sonrası yaşanan arbedeleri haber yapmak amacıyla olay yerinde bulunan İLKHA muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz`un daha sonra gözaltına alınması nedeniyle İLKHA`ya "Geçmiş olsun" ziyareti gerçekleştirdiler.

Petrol Mahallesi`nde yaşanan arbede olayları ve sonrasındaki gelişmelerin konuşulduğu ziyarette muhabirlerin yaşadıkları ile ilgili Hür Der yöneticilerine bilgi verildi.

Yaşanan olaylar ve muhabirlerin gözaltına alınmalarında dolayı üzüntülerini belirten Yaman, basın mensublarının temel görevi bir olayı takip etmek, olay hakkında halkı ve kamuoyu bilgilendirmek ve aydınlatmak olduğunu dolayısı ile temel görevlerini yapan habercilerin görevleri icabı yaptıkları bir işten dolayı gözaltına alınmasının anlaşılmaz bir durum olduğunu ifade etti.

Basın mensuplarının olağanüstü bir şekilde bir "terör kampını" basar şekilde evlerinin basılması, suçlamanın belli olamaması ve savcılığa çıkarılmadan bile bırakılmış olmasının Fırat`ın doğusuna basın özgürlüğünün hala gelmemiş olduğunun açık göstergesi olduğuna değinen Yaman, "Basın özgürlüğü ve hürriyetler sadece batıda değil, doğunun da her noktasında uygulanmasını ümit ve temenni ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın üzerinde karanlık oyun ve komplolarla gidilmemesini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.
Muhabirlere geçmiş olsun dileklerini ileten Yaman ve Bulut, bu tür olayların tekrar yaşanmaması temennisinde bulundular.

İLKHA Batman Temsilcisi Veysi Demir ve M.Fatih Akgül`de yapılan ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek, Hür Der Temsilcilerine teşekkür ettiler. 
Geçen hafta sonu Hüda Par`ın Petrol Mahallesi`nde parti tanıtım çalışmalarını ve sonrası yaşanan arbeyi haber yapmak amacıyla olay yerinde bulunan İLKHA muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz`un evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmış ve 48 saat sonra serbest bırakılmışlardı.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir