• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Kan üzerinden siyaset olmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı son günlerde HÜDA PAR`a ve İslami STK`lara yapılan saldırıları kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Karakoyun İş Merkezi önünde saat 13.00`te düzenlenen açıklama Mehmet Tabak`ın okuduğu Kuran tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasında sık sık, `Korkunun ecele faydası yok`,`HÜDA PAR huzur ve barışın teminatıdır`,`Sabrımız sizi sandıkta boğacak`,`HÜDA PAR karanlık yüzlere tutulan fenerdir` gibi pankartlar taşıyan parti üyeleri `Zalimler için yaşasın cehennem` sloganları atıldı.

Düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın okudu.
Geçtiğimiz günlerde Batman`da yaşanan olayları lanetlemek ve öldürülen Özcan Temel`in kanı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların azgınlığını halka şikâyet etmek için toplandıklarını ifade eden Yalçın, "Batman`da bir gencimizin hayatını kaybettiği menfur hadiseyi lanetliyoruz. Hayatını kaybeden gencimize Allah-u Teala`dan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz." dedi.

"BDP, ölen gencimizin kanı üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı"
Batman`da yaşanan olaylarda BDP`nin ölen gencin üzerinden siyaset yapmaya çalıştığına dikkat çeken Yalçın, Batman`da parti tanıtımı için broşür dağıtan üyelerine, BDP`lilerin zincir, sopa ve taşlarla saldırıldığını belirterek şöyle devam etti:" Vuku bulan bu hadiseden sonra olayın olduğu yerin çok uzağında bir düğünde gerçekleşen saldırı neticesinde cinayet işlenmiştir. İşlenen cinayet ile partimizin hiçbir ilgisi olmamasına rağmen. BDP`nin bu olayı çarpıtması, yaklaşan yerel seçimlerde aleyhimize kullanılmak üzere tamamen kirli ve çirkin iftira kampanyasının devamıdır. BDP, partimizi suçlama kolaycılığına kaçmakla saldırganlığını örtbas etmeye çalışmaktadır. BDP, ölen gencimizin kanı üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, parti tanıtımı yapan üyelerimize defalardır neden saldırdığını aziz halkımıza açıklamalıdır."

"Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz"
"Siyasi mücadele proje ve fikirler üzerinden olur. Bugüne kadar BDP birçok kez bildiri dağıttı, bizlerin de kapılarına geldi. Bizler, kendileri gibi hakaret etmedik, tehdit etmedik ve saldırmadık." diyen Yalçın, " Örfümüzde kapıya gelene hakaret etmek ve saldırmak yoktur. Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz. Halkın teveccühüne ve tercihine herkes saygı duymalıdır. Halkımızın tercihi ve kararı sandıkta ortaya çıkacaktır." İfadelerine yer verdi.

"Bölgenin huzuru ve halkımızın maslahatı için sağduyulu tavrımızı devam ettireceğiz"
Son günlerde bölgede yapılan saldırılara dikkat çeken Yalçın daha sonra, "Bugüne kadar parti binalarımıza, üyelerimize ve üyelerimizin evlerine, araçlarına yönelik; taşlı, sopalı, bombalı onlarca saldırı oldu. Ceylanpınar`da, Silvan`da, Silopi`de, Cizre`de teşkilatlarımız bombalandı, üyelerimizin evlerine bomba atıldı. Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklere, Sahabe Der`e, Özgür Der`e, Kur`an kurslarına, öğrenci yurtlarına ve Kadiri tarikatı şeyhine saldırılar gerçekleştirildi. Bundan 3 sene önce Yüksekova`da dernek başkan yardımcısı 2 çocuk babası Ubeydullah Durna kardeşimiz, PKK`li saldırganlar tarafından uzun namlulu silahlarla taranarak şehid edildi. Tüm bu saldırıları sineye çektik ve halkımızın huzuru bozulmasın diye sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik. Buna hepiniz şahitsiniz. Halkımız şundan emin olsun: Bölgenin huzuru ve halkımızın maslahatı için bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.

"Bölgeyi karanlık günlere döndürmek isteyenler var"
Bölgeyi karanlık günlere döndürmek isteyenlerin yeniden fitne çıkarmak için provokasyonlar tezgâhladığını halkın arasına kin ve nefret tohumları ekilmek istendiğinin altını çizen Yalçın, olayı başlatan ve saldırgan tarafın BDP olmasına rağmen, yaşanan olaylarda HÜDA PAR`ı suçlamanın saldırıların ve cinayetin faillerini himaye etmek olduğunu ifade etti.

"Bölgenin huzurunun bozulmasına müsaade etmeyiz"
Halkın huzurunu ve kardeşliğini bozacak her türlü girişimlerin karşısında olacaklarına vurgu yapan Yalçın,"Halkımızın kılına dahi zarar gelmesini istemeyiz. Halkımızla beraber her türlü provokasyona karşı çıkacak ve hep beraber bu oyunları boşa çıkaracağız. Bölgemizin huzuru bizim için çok önemlidir, bozulmasına müsaade etmeyiz." diye konuştu.

HÜDA PAR`ın Başbakanla görüşmesine de değinen Yalçın,"Elindeki silahı bıraksın diye Oslo`da, Kandil`de ve İmralı`da MİT ile yaptığı görüşmeleri, kanın bir daha akmaması ve halkımızın maslahatı için olumlu karşıladık. Bunu defalarca kamuoyu ile paylaştık. Bizler bu görüşmeleri bile müspet karşılarken partimizin Genel Başkanının Başbakanla görüşmelerine saçma sapan anlamlar yüklenmesini halkımızın takdirine bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hükümet üzerine düşeni yapmalıdır"
"Bu güne kadar yapılan yüzlerce saldırı karşısında kolluk kuvvetleri ve emniyet güçlerinin saldırganlara yönelik somut tedbirler almaması ve hiçbir failin yakalanmamış olması, adeta saldırganlara prim ve cesaret vermektedir." diyen Yalçın daha sonra,"Başta hükümet olmak üzere, tüm yetkilileri bölgede barış ortamının tesisi için üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Devlet-Hükümet üzerine düşen görevleri yerine getirmediği sürece, bu kaosun mimarları arasında anılacaktır." İfadelerine yer verdi.

"Çalışmalarımıza hiç kimse engel olamayacak"
Her yerde parti tanıtım çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade eden Yalçın, hiç kimsenin buna engel olamayacağını, seslerinin ulaşmadığı kimse kalmayana dek çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Basın açıklamasından sonra toplanan kitle sessizce dağıldı.
 
(Sedat Kuşulay-Mehmet Demir-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir