• DOLAR 32.452
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2471.808
  • ...
`Kirli odaklar bölgenin huzurunu bozuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman`da gerçekleştirilen olayları kınamak amacıyla Bingöl`de kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl İl Sekreteri Orhan Açıkbaş okudu.

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, bölgede PKK yandaşları tarafından yapılan provokasyonun HÜDA PAR`a yıkılmaya çalışıldığını ifade ederek, bazı odakların altlarındaki zeminin kaydığını görünce HÜDA PAR`a ve sivil toplum kuruluşlarına, saldırmaya başladıklarını söyledi.

"Halkın maslahatı için çalışıyoruz"
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı`nın ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bingöl İl Sekreteri Orhan Açıkbaş, Batman`da yaşanan olayı hatırlattı.
Halkın huzur ve maslahatı için çalıştıklarını dile getiren Açıkbaş, "Siyasi mücadele proje ve fikirler üzerinden olur. Bugüne kadar BDP birçok kez bildiri dağıttı, bizlerin de kapılarına geldi. Bizler, kendileri gibi hakaret etmedik, tehdit etmedik ve saldırmadık. Örfümüzde kapıya gelene hakaret etmek ve saldırmak yoktur. Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz. Halkın teveccühüne ve tercihine herkes saygı duymalıdır. Halkımızın tercihi ve kararı sandıkta ortaya çıkacaktır." dedi.

"Oynanmak istenen oyunun farkındayız"
Yapılan saldırının ilk olmadığına dikkat çeken Açıkbaş, bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık hep sağduyu içerisinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

"Oynanmak istenen oyunun farkındayız" diyen Açıkbaş, "Batman`ı ve bölgeyi karanlık günlere döndürmek isteyenler, yeniden fitne çıkarmak için provokasyonlar tezgâhlamaktadır. Gençlerimiz birbiriyle çatıştırılmak ve halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekilmek isteniyor. Olayı başlatan ve saldırgan taraf olmalarına rağmen partimizi suçlamak, saldırıların ve cinayetin faillerini himaye etmektir. Olayın aslı ortaya çıkmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuzca açıklamalar yapmak, halkımıza yapılan en büyük kötülüktür." ifadelerini kullandı.

"Bu oyunları boşa çıkaracağız"
Halkın huzurunu ve kardeşliğini bozacak her türlü girişimlerin karşısında olacaklarını ifade eden Açıkbaş, "Halkımızın kılına dahi zarar gelmesini istemeyiz. Halkımızla beraber her türlü provokasyona karşı çıkacak ve hep beraber bu oyunları boşa çıkaracağız. Bölgenin huzuru bizim için çok önemlidir, bozulmasına asla müsaade etmeyiz. Bizleri suçlayanların, elindeki silahı bıraksın diye Oslo`da, Kandil`de ve İmralı`da MİT ile yaptığı görüşmeleri, kanın bir daha akmaması ve halkımızın maslahatı için olumlu karşıladık. Bunu defalarca kamuoyu ile paylaştık. Bizler bu görüşmeleri bile müspet karşılarken partilerin genel başkanlarının birbirleriyle görüşmelerine saçma sapan anlamlar yüklenmesini halkımızın takdirine bırakıyoruz." dedi.

"Devlet üzerine düşeni yapmalıdır"
Asla şiddet, kan ve fitneye fırsat vermeyeceklerini belirten Açıkbaş, "Bizler hayat bulduğumuz davamızın halkımıza da hayat vermesi için uğraşıyor ve bunun için çalışıyoruz. Batman ipragaz mahallesinde öldürülen Özcan Temel`in hayatına kastedenler, davamıza hasret kalmış bütün bir halkımızın hayatına kastetmiştir. Partimizin adını bu menfur hadiseyle yan yana telaffuz edenler bilmelidir ki yalan ve iftira devri çoktan geçti. Bu çevreler karınlarından konuşmayı bıraksınlar. Delilleri varsa ortaya koysunlar, yoksa yalan söylemeyi bıraksınlar. Herkes şunu bilmelidir ki, bu olayın aydınlatılmasını herkesten çok bizler istemekteyiz. Bu menfur hadisenin bir an önce aydınlatılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Olayın fail-i meçhul kalması, halkımızın arasına fitne koymaya hizmet eder." şeklinde konuştu.

``Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz``
Her yerde parti tanıtım çalışmaları yapmaya devam edeceklerini dile getiren HÜDA PAR Bingöl İl Sekreteri Orhan Açıkbaş, "Bu en tabii hakkımızdır. Hiç kimse buna engel olamayacaktır. Sesimizin ulaşmadığı kimse kalmayana dek çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse davamızın sesini kısamayacak ve susturamayacaktır." ifadelerine yer verdi.
 
(M.Salih Gönül/Nihat Kanat-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir