• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Bu mahallenin sesini duyan yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Kurulduğundan bu yana bitmek bilmeyen sorunlarla boğuşan Bingöl Yeni mahalle muhtarı Haydar Kılıç, yetkililerin mahalleleri ile ilgilenmediğini iddia ederek, yetkililere tepki gösterdi. Yeni Mahalle muhtarı Haydar Kılıç, mahallelerinde ne bir yeşil alan, ne bir park ve altyapı çalışmasının tamamlanmadığını belirterek, yağmur suyu hattının bile mahallelerinde yapılmadığını söyledi.

``Park yerine inşaat yapılıyor``

Mahallelerinde oturulacak yeşil bir alan olmadığını söyleyen Kılıç," Mahallemizde yeşil alan olmasını istiyoruz. Vatandaş gelip burada oturup dinlenmeli. Yaşlı insanlarımız var. Burası mahalleye yakın. Gelir burada biraz oturup nefes alır giderler. Bu insanlar yaşlıdırlar çarşıya gidip gelemiyorlar. Bizim istediğimiz buydu. Ama ne yaptılar, istememize rağmen getirip bina yaptılar. "ifadelerini kullandı.

"Harabe evlerde bağımlılık yapan maddeler kullanılıyor fuhuş bile yapılıyor"
Mahallelerinde bulunan harabe evlerde gençlerin uyuşturucu ve bağımlılık yapan madde kullandığını, hatta bu harabe evlerde fuhuş bile yapıldığını iddia eden muhtar Haydar Kılıç, bu konuda defalarca emniyet ve belediyeye gittiğini ama hiçbir sonuç almadığını söyledi.

Mahallelinin bu harabe eve yetkililerin çözüm getirmesi çağrısında bulunduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, " Gençler buraya gelip köpek besliyorlar, bali çekiyorlar. Bu gençlere de yazık. Bunların kaldırılması lazım. Bunun böyle olması mahalle için çok büyük bir tehlike. Kaç defa emniyet gittim, belediyeye gittim. Yani bu evin ya yıkılması ya da sahip çıkılması gerektiğini söyledim. Vatandaşın her gece buraya gelen gençlerle kavga etmeye mecbur değil. Uyardığımızda, `sana ne sen kimsin` diyorlar. `Niye karışıyorsun` diyorlar. Bu böyle olmaz. 10 senedir bu sorunu yaşıyoruz. Eğer bu duvarlar buradan kaldırılmazsa bu sorun devam eder. Burada ne olmuyor ki. Fuhuş dahi oluyor.`` şeklinde konuştu.

``Dar sokaklarda pazar olmaz``
Mahallenin güzelleşmesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyleyen Kılıç, semt pazarının ise uygunsuz bir yere yapıldığını söyleyerek, " Mahallenin girişine semt pazarını kurmuşlar Yollarımız ve sokaklarımız zaten dar. Bir de pazar kurulduğunda mahalle tam kilitleniyor. Trafik kilitlendiği için mahallede zaman zaman kavgalar oluyor. " ifadelerine yer verdi.

``Yağmur suyu hattı yapılmadı mahalle sele dönecek``
Yağmur suyunun en fazla bu caddede biriktiğini dile getiren Kılıç, " Mahallede yağmur suyu kanalı geçmemiş. Herhangi bir zaman yağmur yağdığında yeni mahallenin bütün suyu burada birikiyor. En fazla burada yağmur suyu hattına ihtiyaç vardır. Biz defalarca söyledik ama projede yer yok dediler. En mühim olan durum ise buranın yeri projeye koymamışlar" dedi.

``Burası taşlık deyip kanalizasyon hattını yapmadılar``
Mahallenin üst kısımlarının taşlık olması nedeniyle alt yapının yapılmadığını dile getiren Kılıç, sözlerine "Burası Yeni mahallenin üst kısmıdır. Burada çamlık ormanımız var. Manzarası da çok güzeldir. Rahat olan yeri kazmışlar borularını atmışlar, bu bölüme de taşlıktır deyip yapmamışlar. Böyle bir şey olamaz. Bu eve imar verilmişse kanalını da mecburen yapacaklar. Bu adamlar su, elektrik faturasını ödüyor ve vergilerini veriyorlar. Bu adamların alt yapısı da mecburen yapılacak. " ifadeleri ile son verdi.
 
(Nihat Kanat/Salih Gönül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir