• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Güney Afrika Ankara Büyük Elçisi Mersin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo ve beraberinde bürokratlardan oluşan bir heyetin Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaretine Güney Afrika Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar da eşlik etti.


Ziyarette konuşan Büyükelçi Khumalo, geldikleri Kwazulu Natal eyaleti ile Mersin arasında çok büyük benzerlikler bulunduğunu, bu benzerlikler nedeniyle ticaret, sanayi, turizm ve diğer alanlarda karşılıklı işbirliği yapılarak hem Mersin hem de Kwazulu Natal açısından büyük ortak projelere imza atılabileceğini belirtti.


Kwazulu Natal eyaletinin Güney Afrika'nın gayrisafi milli hâsıla bazında ikinci büyük eyaleti olduğunu vurgulayan Büyükelçi Khumalo, ziyaretlerinin amacının karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak ve Mersin'le kardeş şehir anlaşması imzalamak olduğunu belirtti. Khumalo, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve diğer odaları ziyaret edeceklerini ve işbirliği olanaklarını görüşeceklerini söyledi.


Mersin Valisi, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Büyükelçi Khumalo'nun değerli görüşlerini paylaştığını ifade etti. Türkiye ve Güney Afrika arasında iyi niyet, sevgi ve dostluk çerçevesinde başlayan ilişkilerin yapılacak işbirlikleri sayesinde gelişeceğini kaydetti.


Vali, "Dostluk ve kardeşlik insanlığın temel değerleridir. Bu temelde başlayan ilişkiler iyiye ve güzele yol alır. Bu iyi niyetlerle başlayan sürecin iki ülke adına büyük getiriler sağlayacağına inanıyorum." dedi.


İstanbul'dan sonra ikinci büyük dış ticaret kenti olan Mersin'in, tarımda ve sanayide çok önemli bir üretim merkezi olduğunu, 160 gümrük bölgesi ve ülkeye direk olarak dış ticaret gerçekleştirdiğine dikkat çeken Vali, iş birliği ve kardeş şehir anlaşmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğini sözlerine ekledi.


Karşılıklı konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir