• DOLAR 34.19
  • EURO 37.129
  • ALTIN 2976.09
  • ...
HÜDA PAR’ın teklifinin TBMM’de görüşülmesi kabul edildi  "SOYKIRIMCI KATİLLER  CEZALANDIRILMALI"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

HÜDA PAR'ın Türkiye vatandaşı olup da Gazze'deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi kabul edildi. HÜDA PAR'ın hazırladığı kanun teklifi, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların soruşturulmasında TBMM’ye de yetki verilmesini öngörüyor. Böylece, siyasi mülahazalardan bağımsız olarak soruşturma talebi yapılabilecek. Ayrıca, yabancı devletlerin ordularına gönüllü olarak katılan ve soykırım veya insanlığa karşı suç işleyenlerin Türk vatandaşlıklarının düşürülmesi ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması da öngörülüyor. Kanun teklifi, savaş suçlarına bulaşmış kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayacak.

CHP-DEM BİLDİĞİMİZ GİBİ…

HÜDA PAR’ın sunduğu kanun teklifinin doğrudan Genel Kurul'da görüşülmesini içeren önerge, AK Parti, MHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin verdiği oylarla kabul edildi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise teklife tepki gösterdi. Emir, yaşanan onca soykırım ve katliamlara rağmen "Arkası önü belli olmayan, delillerle desteklenmemiş bir haber üzerinden gelip burada bir konuşma yapmayı da doğru bulmuyorum" diyerek tıynetini ortaya koydu. Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, “Kanun teklifimiz oylandı. CHP, red oyu kullanarak Gazze üzerinden istismar siyaseti yürüttüğünü net bir şekilde tescilledi. Destek veren vekillere teşekkür ederiz.” dedi.

"TÜRKİYE'YE GELİP HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ HAYATLARINA DEVAM ETMELERİ KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye vatandaşlığına sahip binlerce kişinin siyonist israilin Gazze’deki soykırım suçuna fiilen iştirak ettiğine dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan en az 4 bin kişinin Gazze’ye giderek soykırım suçuna fiilen iştirak ettiği bilgisi basına yansıdı. Türkiye pasaportu taşıyan ve siyonist israil hedefleri için askerlik yapanların toplam sayısı ise bunun çok daha üstünde. Gazze’de veya dünyanın herhangi bir yerinde kadınları, çocukları, bebekleri vahşice katleden, bu suretle bütün insanlığa karşı suç işleyen soykırımcı katillerin, daha sonra Türkiye'ye gelip hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmeleri kabul edilemez." diye konuştu.

"MECLİS’İN, SORUŞTURMA TALEP ETME YETKİSİNE SAHİP OLMASI GEREKİR"

"Soykırımın önlenmesi konusunda insanlık vicdanının, uluslararası sözleşmelerin ve iç hukukun Türkiye'ye yüklediği sorumluluğu yerine getirmek durumundayız." diye Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı: "Bilindiği üzere Türkiye, 'Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni 23.03.1950 tarih ve 5630 sayılı Kanun ile onaylamıştır ve bu sözleşmeye taraf olmakla soykırımı önlemeyi ve cezalandırmayı taahhüt etmiştir. Bu sözleşmenin 5. maddesine göre sözleşmeci devletler, bu sözleşmenin hükümlerine etkinlik kazandırmak ve özellikle soykırımdan suçlu bulunan kimselere etkili cezalar verilmesini sağlamak için kendi anayasalarında öngörülen usule uygun olarak gerekli mevzuatı çıkarmayı taahhüt eder. TCK’nın 76. ve 77. maddelerinde soykırım ve insanlığa karşı suçlar tanımlanmıştır. Ancak bu suçlar, yurt dışında bir yabancı tarafından ve yabancıya karşı işlenmiş ise sadece Adalet Bakanının talebi üzerine Türkiye'de cezai tahkikata başlanabilmektedir. Bu suçların faillerinin çoğunlukla kendi devlet kademelerinde önemli mevkilerde bulunmaları nedeniyle siyasi ilişkilerin bozulmaması adına hükümetler tarafından göz ardı edilmekte ve faillere yönelik soruşturma ve cezalandırma mekanizmaları işletilmemektedir." Yapıcıoğlu, "Uluslararası siyasi dengeler gözetilerek münhasıran Adalet Bakanına verilen 'soruşturma talep etme' yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de verilmesi, yargı makamlarının millet adına karar verdiği düşünüldüğünde isabetli olacaktır. Bu anlamda soruşturma açılmasını talep etme yetkisinin salt yürütme eliyle değil, yasama organı eliyle de kullanılması, suçluların siyasi mülahazalarla yargılanmaktan kurtulması sonucunu engelleyebilecektir. Gerektiğinde savaş kararı alma, yurt dışına asker gönderme ve barış antlaşmalarını onaylama yetkisi olan Meclis’in, soykırım ve insanlığa karşı suçların önlenmesi ve cezalandırılması konusunda da soruşturma talep etme yetkisine sahip olması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

"SOYKIRIM SUÇUNU İŞLEYEN KATİLLER TÜRKİYE’DE YARGILANIP CEZALANDIRILMALI"

Partisinin kanun teklifi içeriği hakkında bilgi veren Yapıcıoğlu, "Kanun teklifimiz; dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine ve hangi millete mensup olursa olsun, soykırım suçunu işleyen katillerin suçu kime karşı işlediklerine de bakılmaksızın Türkiye’de yargılanıp cezalandırılmasını, çifte vatandaşlığı olanlardan yapılan 'yurda dön' çağrısına rağmen üç ay içinde dönmeyenlerin vatandaşlıklarının kaybettirilmesini ve bu nedenle vatandaşlıkları kaybettirilenlerin mal varlıklarına el konularak Aile ve Gençlik Fonu’na aktarılmasını öngörmektedir. Kanun teklifimizin yasalaşması, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile taahhüt edilen önleme yükümlülüğünün yerine getirilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır." dedi.

KAMUOYUNDAN HÜDA PAR’A BÜYÜK DESTEK

TBMM’de görüşülen kanun teklifi kamuoyu tarafından da yakından takip edildi. Teklifin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesinin kabul edilmesi halkın takdirini kazandı. Ulusal medya başta olmak üzere sosyal medya üzerinden de binlerce kişi teklifin kabul edilmesini duyurup soykırımcıların cezalandırmasını istedi. Teklife dair sosyal medyada paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle;

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan: HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda değişiklik yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve İsrail Ordusu’nda yer alarak Gazze’de soykırım suçu işleyenlerin Türkiye’de yargılanıp cezalandırılmalarına, Türkiye’ye dön çağrısına 3 ay içerisinde uymayanların vatandaşlıktan çıkarılarak mal varlıklarına el konulmasına ilişkin kanun teklifine kabul oyu verdik. Kanun teklifinin Genel Kurul’da gündeme alınması oy çokluğuyla kabul edildi.  Hayırlı olsun.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat:

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda değişiklik yapılarak, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve İsrail Ordusu’nda yer alarak Gazze’de soykırım suçu işleyenlerin Türkiye’de yargılanıp cezalandırılmalarına, Türkiye’ye dön çağrısına 3 ay içerisinde uymayanların vatandaşlıktan çıkarılarak mal varlıklarına el konulmasına ilişkin kanun teklifine kabul oyu vererek,  Kanun teklifinin Genel Kurul’da oy çokluğuyla kabul edilmesini sağlayan Milletvekillerini kutluyorum. Hayırlı olsun.

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan: HÜDA PAR Türkiye’den İsrail’e gidip Gazze’de soykırım yapan katillerin mal varlıklarına el konulması ve vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi verdi. İsrail dostu CHP ‘hayır’ dedi. Teklif, TBMM Genel Kurulunda görüşülmek üzere kabul edildi.

Bütün Sivil İnisiyatif Oluşumları Platformu Genel Başkanı İdris Ortakaya: HÜDA PAR genel başkanını canı gönülden tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Meclise verdiği kanun teklifi ile İsraile giderek İslam katliamına destek olan, çifte vatandaş Yahudilerin vatandaşlıklarının iptal edilerek, mal varlıklarına el konulması teklifi çok sevindirici olmuştur.

Gazeteci Yazar Hüseyin Yılmaz: TBMM büyük imtihanda! HÜDA PAR  ‘Türkiye’den İsrail’e giderek Gazze katliamına katılan çifte vatandaşların; mal varlıklarına el koyulması, vatandaşlıktan çıkarılması ve müebbet hapisle cezalandırılmasına ilişkin’ kanun teklifini TBMM’ye sundu. Bu teklif Meclisten kabul görmezse, Gazze için döktüğümüz gözyaşlarının yalandan ibaret olduğu nas kat'iyeti kazanır.

Gazeteci Mehmet Toprak: İçimizdeki Siyonistlerin yargılanması için önerilen kanun teklifinin Genel Kurulda oylanmasına karar verildi. Her vicdan sahibinin altına imza atacağı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmasına CHP'liler itiraz ederken DEM'liler ise boşa çıkarmaya çalıştı. Vicdanlar kazanacak inşallah.

Diplomasi Uzmanı İsmail Mansur Özdemir: İman Varsa İmkân Vardır... HÜDA PAR'ın soykırım ve insanlığa karşı suç işleyenler hakkındaki kanun teklifinin doğrudan Genel Kurulda görüşülme önergesi kabul edildi. Kanun teklifi genel kurulda görüşülecek. Zafere... Allah en büyüktür...

Bu haberler de ilginizi çekebilir