• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Diyarbakır`da 6 kişiye icazet verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesine bağlı Seyfülmelik köyünde Arapça ve İslami İlimler eğitimini tamamlayan 6 kişiye icazet verildi. Çevre illerden de katılımın olduğu programa bin 500 kişi katıldı. İcazet töreni Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı ve bir birinden güzel ilahilerle devam etti.

İcazet töreninde kısa bir konuşma yapan Bismil Müftüsü Hanefi Hoca, "Diyarbakır İslam`la müşerref olduğumuz günden bugüne kadar Seydalarımız, âlimlerimiz medreselerde, hücrelerde dersler vermişler. Fakihleri etraflarında toplamışlar ve onları İslam`ın birer ferdi yapmışlardır. Huzurlarınızda ömürlerini İslam`a feda eden gözlerinin ışığını bu yolda azaltan ve bütün aile, çocuklarını İslam`a feda eden bütün o âlimlerimize teşekkür ediyoruz ve onlara minnettarız. Ben burada başka bir şey de söylemek istiyorum, nasıl ki Seydalarımız fedakârlıkla fakih ve öğrencilere dersler vermişlerse zengin olan köylüler de Seydalara destek olmuşlardır." dedi.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Şeyh Muhammed Nurullah Hoca, " Kim hakiki olarak Allah`tan korkarsa o âlimdir ve Âlimlerin vasfı bu şekildedir. Eğer âlimde Allah korkusu ve hayâ olmazsa ilmi ona fayda vermez ve bu ilim ona büyük bir yüktür. Peygamberimiz buyurmuştur ``âlim peygamberin varisidir`` ``bütün peygamberler dünyayı değil İslami ilim almışlardır`` ``kim ilmi okursa o kuvvetli bir şey almıştır aldığı şey çok büyük ve çok faydalıdır.`` diye ifade etti

İcazet töreninde duygularını ifade eden Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, "Medreselerimizde eskiden beri okuyup ta ilmini tamamlayanlar için böyle belli aralıklarla icazet programları yapılıyor. Bu programlar bizim için çok önemlidir ve hem medreselerimizin tanıtımı yapılmış oluyor hem de buradan icazet alanlar onurlandırılıyor. Bu şekilde ilmin ve âlimin değeri çevreye daha iyi anlatılmış oluyor. Bu yüzden bu icazet programları bizim için halkımız için ve medreselerimiz için çok önemlidir. İnşallah hayırlara vesile olur." diye belirtti.


İcazet törenine katılan Molla Abdülkadir Aydın duygularını şöyle ifade etti, "Allah bu tür bu merasimleri İslam ümmetinin vahdetine, birliğine vesile kılsın inşallah. Kürdistan`da Seydalarımız, şeyhlerimiz ve âlimlerimiz millete bu tür ilimleri aşılayacaklar. Allah bu tür hizmetleri bütün ümmete müyesser eylesin ve vahdetine vesile olsun inşallah."


Öğrenciler icazetlerini Şeyh İrşad Yüksel`in elinden aldılar. (Yakup Moğulgani /Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir