• DOLAR 32.984
  • EURO 35.359
  • ALTIN 2453.18
  • ...
Öfke sokaklara taştı: “Lanet sana ey Siyonist!”  ÇOCUKLARI YAKARAK ÖLDÜRDÜLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgal rejimine ait savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda en az 40 Filistinli katledildi. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada da sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile yaralıyı hastanelere götürdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, "israil ordusunun bombardımanı, kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde israil ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." dedi. Tanıklar, savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "israil savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı. UAD, 24 Mayıs'ta yeni tedbir kararlarında, işgal rejiminin Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

REFAH’A SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

İşgalcilerin Refah'ta Filistinli sivillerin bulunduğu kampa savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırı, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi İstanbul'un farklı noktalarında da protesto edildi. İşgal rejimi tarafından yerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı çadırlara düzenlenen saldırıda 40'ın üzerinde kişi hayatını kaybederken, Türkiye'de de saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi İstanbul'un farklı noktalarında bir araya geldi. Sosyal medya platformlarında yapılan çağrıların ardından işgal rejiminin sözde Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen bir grup, "Doğu Türkistan'dan Filistin'e ümmet tek ses, tek yürek" yazılı pankart açtı. İşgalcilere lanet sloganları atan grup adına konuşan Mahmut Kar, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının yaklaşık 8 aydır aralıksız sürdüğünü belirterek, tüm dünya ülkelerinin işgalcileri durdurmak için ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. 

Yine sosyal medya platformlarında yapılan çağrılara kulak veren başka bir grup ise Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları bulunan gruptakiler, katledilen siviller için dua etti. Bazı vatandaşlarsa Sarıyer'deki Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu önünde toplandı. Burada da "Özgür Filistin" yazılı pankart açılırken, gruptakiler tarafından "Kahrolsun israil, işbirlikçi ABD" şeklinde sloganlar atıldı.  AA

İslami Cihad:

ASKERİ BAŞARISIZLIĞI ÖRTMEK

İÇİN SİVİL KATLİAMI YAPIYORLAR

İslami Cihad hareketi Refah'ta işgalci barbarların yaptığı katliamın, "işgalin uğradığı askeri başarısızlığın büyüklüğünü" gösterdiğini, bu başarısızlığını örtmek için işgalin sivillerini hedef aldığını kaydetti.

GAZZE

İslami Cihad hareketi Refah'ın kuzeybatısındaki işgalcilerin gerçekleştirdiği katliamın soykırım savaş suçlarına eklenen bir savaş suçu olduğunu söyledi. Hareket, işgalin Gazze Şeridi'nde devam eden suçlarının Washington ve Avrupa hükümetleri tarafından sağlanan desteğin bir sonucu olduğunu vurguladı

HAMAS: REFAH KATLİAMINDAN ABD SORUMLU

HAMAS, Pazar akşamı işgal ordusunun çadırlarını hedef almasının ardından yerinden edilmiş onlarca Filistinlinin hayatına mal olan Refah katliamından ABD yönetimini ve özellikle Biden'ı tamamen sorumlu tuttu. HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Amerika'nın desteği olmasaydı ve yerinden edilmiş vatandaşlarla dolu olmasına rağmen Refah'ın işgaline yeşil ışık yakılmasaydı, bu katliam siyonist varlık tarafından işlenmezdi." denildi.

HAMAS, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının derhal ve acilen uygulanması ve bu katliamın, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere masum sivillerin kanının akıtılmasının durdurulması için baskı yapılması çağrısında bulundu. Açıklamasında HAMAS, devam eden soykırım savaşının durdurulması için uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletlerin ve ilgili tüm tarafların acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

HAMAS, Arap ve İslam halklarına ve özgür halklara, soykırım savaşını kınayan eylem ve faaliyetleri yoğunlaştırmaya ve "uluslararası toplumu ve BM kararlarını küçümsemeye devam eden bu haydut oluşumla ilişkileri koparmak için baskı uygulamaya" çağırdı.  (İLKHA)

Gazze Sağlık Bakanlığı:

BU SAYIDA YARALIYI BARINDIRACAK HASTANE YOK

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Refah kentinde, işgal ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıda katledilen ve yaralananları barındıracak hastane bulunmadığını duyurdu.

Gazze

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor." ifadesi kullanıldı. Refah Acil Durum Komitesinden yapılan açıklamada ise işgal ordusunun daha önce "güvenli" dediği bölgedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı ve bu saldırının işgal ordusunun "güvenli bir yer bulunmasına" ilişkin iddialarını çürüttüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Yerinden edilmiş sivillere yönelik katliam, israil'in Refah'taki cinayet ve yıkım operasyonlarını sürdürme konusundaki ısrarını, askeri saldırıların durdurulması ve sivillere saldırılmaması yönündeki tüm uluslararası talep ve kararları göz ardı ettiğini ortaya koyuyor." ifadesine yer verildi. Başta ABD olmak üzere, uluslararası toplumun işgal rejimine karşı caydırıcı önlemler alamadığı ve Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarının uygulanmadığı vurgulanan açıklamada, bu durumun "israil'e yüz binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah'ta daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yaktığı" belirtildi. UAD kararlarına uyması için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulunulan açıklamada, "her gecikmenin Filistinliler için daha fazla ölüm getirdiği" ifade edildi.  AA

Zekeriya Yapıcıoğlu:

SİYONİZM, VİCDANSIZLIĞIN ZİRVESİDİR

Yapılan katliama HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Siyonizm, terörizmdir. Siyonizm, vicdansızlığın zirvesidir. Siyonizm, ahlaksızlığın en dip çukurudur. Bütün insanlar bir araya gelip dur dese sadece güçten anlayan siyonist barbarlar soykırıma devam edecekler. Söz bitti! Ya insanlık harekete geçip bu ateşi söndürecek, ya da bu ateş dünyayı yakacak, insanlığı öldürecek."

Bu haberler de ilginizi çekebilir