• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Mersin İmam Hatip öğrencileri Malatya'da ağırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi hocaları Ali Yaman ve Hasan Uğur'un "Farklı Coğrafyalar Ortak Gayeler" isimli projeleri kapsamında Malatya'nın tarihi ve kültür hazineleri, öğrencilere tanıtıldı.

Proje Koordinatörleri Ali Yaman ve Hasan Uğur, projenin amacını ve önemini vurgulayarak, bununla öğrencilerin akademik ve kültürel açıdan gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.

"Sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır"

Bu programın, gençlerin bakış açılarını zenginleştirmesine yardımcı olduğunu ifade eden Ali Yaman, "Farklı Coğrafyalar Ortak Gayeler isimli projemizin iki ortağı vardır. Biri okulumuz Malatya Yeşilyurt Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi diğeri ise Mersin'in Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan 'Aklıselim, Kalbiselim ve Zevkiselim Bireyler Yetiştirilmesine' katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır.  Bu Kapsamda paydaş okulumuz 12-18 Mayıs tarihleri arasında Malatya’da misafirimiz oldu. Şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtırken aynı zamanda öğrencilerimizle misafir okul öğrencileriyle de derslere gireceğiz" dedi.

Proje Koordinatörlerinden Hasan Uğur ise "Bizler de 19-25 Mayıs tarihleri arasında okulumuz öğrencileriyle bizler misafir olarak paydaş okulumuz olan Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu lisesine gideceğiz. Anamur´un tarihi ve turistik yerlerini gezeceğiz. Özellikle bu bölgede yetişen, muz, çilek ve avokado gibi tropikal meyveleri tanıyacağız. Avokado bahçelerini, muz seralarını gezeceğiz. Belki de ömründe hiç deniz görmemiş öğrencileri denizle tanıştıracağız. Öğrencilerimiz için çok yararlı olacağını düşündüğümüz bu proje için, Başta Din Öğretimi Genel Müdürümüz olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir