• DOLAR 32.221
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2455.901
  • ...
HÜDA PAR`dan yaralılara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, Adana İl Başkanı Veysel Yavuz ve beraberlerindeki bir heyet ile deri bağışı topladıkları sırada 50-60 kişilik PKK/BDP`li saldırganların yaraladığı STK üye ve gönüllülerini ziyaret etti.
 
Hür Dava Partisi Mersin ve Adana İl Başkanlarından oluşan grup sırası ile PKK/BDP`li grubun saldırısına uğrayan ve yaralanan Yüksel Erdoğan, Selahaddin Koyu, Faruk Turgut, İsrafil Taştan`ı ziyaret etti. Heyet ziyaret sırasında yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.
 
"Zalimler yine kudurdu"
Ziyaret sırasında grup adına konuşan Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, "Anlaşılan o ki bu zalimler yine kudurdular." dedi.
 
Kendi haklarını ve hukuklarını muhafaza etmede ve korumada çaba sarf edeceklerini ifade eden Salih Demir şunları söyledi: "Son dönemlerde hem Hür Dava Partisine yönelik, hem Cizre ve Şırnak`ta Müslüman camialara yönelik yapılan saldırılar. Diyarbakır`da Sahabe Der`e yapılan saldırılar. Mersin`de hayır kervanı olan Umut Kervanı Mustazaflar Cemiyetine yapılan saldırılar… Bu zalimler, bu hain yapı İslami camialara, İslami düşünceye karşı tavrını belirlemiştir, nettir. Bu ne ilk olacak ne de son olacak. Hem Hür Dava Partisi olarak, hem siz Sivil Toplum Kuruluşu olarak hem dayanışma içerisinde olmamız hem de bu dayanışmayı kamuoyuna güzel yansıtmamız lazım, canlı tutmamız lazım."
 
Demir, bir takım mihrakların gözü dönmüşçesine, İslami STK`lara yaptıkları bu saldırıları hazmetmelerinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Polis üzerine düşen görevi yapmamış
Emniyet camiasının da üzerine düşen görevi yerine getirmediğinin altını çizen Demir şöyle devam etti: "Olaya müdahaleye giden bir takım emniyet mensupları, "Ne yapacaktık kardeşim, bize de mi bıçak saplasaydılar. Canımızı tehlikeye atmayız." demiş. O zaman bu STK`lar ne yapacak. STK`lar, hukukun üstünlüğünün her zaman ifade edildiği bu ülkede kendi güvenliğini kendisi mi sağlayacak. Bunu mu demek istiyor? Gördüğümüz şekli ile bu intibaı bizde bıraktı. Bütün polis camiasını bunun içerisinde görmeyebiliriz ama bu sakat ve kör bir düşünce. Kimseye faydası dokunmayacak bir düşünce."
 
Demir son olarak, "Bizler Hür Dava Partisi olarak hem buradan ilan ediyoruz, kardeşlerimizin yanında olacağız." dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir