• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden "Esnaflarımıza Tavsiyeler" broşürü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI- Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi esnafları İslami konularda bilgilendirmek amacıyla "Esnaflarımıza Tavsiyeler" başlıklı broşür dağıttı.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından dağıtılan broşürlerde, esnafların İslami hassasiyetlere riayet etmeleri, faizden uzak durmaları ve müşteri- esnaf ilişkilerinde kuşku ve fitneye kapı aralayan tüm yaklaşım ve davranışlardan uzak durmaları isteniyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Cemal Arvas, "Mustazaflar Cemiyeti olarak toplumun maddi ve manevi olarak tüm ilişkilerini helal-haram hassasiyetini gözeterek idame etmelerini arzu ediyoruz. Buna binaen esnaflarımızn tüm sektörlerine hitap edebilecek, tüm ticari ilişkilerinde dikkat edebilecekleri bir broşür hazırlayarak dükkan dükkan gezerek halkımıza faydalı olmaya çalıştık. Rabbim insanlığın her alanında Allah'ın razı olabileceği bir amel nasip etsin."ifadelerini kullandı

Mustazaflar Cemiyetinin bu tür çalışmalarından memnuniyet duyduklarını dile getiren esnaflardan Mehmet Dursun, "Helal ticaretin zorlaştığı şu dönemde Mustazaflar Cemiyetinin bu çalışması beni çok memnun etti. Terazinin şaşırtıldığı günümüz ticaretinde biz esnaflar olarak gerçekten müşteri ile helal dairesi içerisinde ticaret yapmakta zorlanırken, bu tür broşürler ile bizim ufkumuzu genişlettiler. Allah kendilerinden razı olsun." dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir