• DOLAR 32.404
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2391.072
  • ...
''Acele şeytan işidir!''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İFTAR DUASI

Allah’ım! Bizi, iyilik edenlerden ve gerçekten doğru yolda olanlardan eyle. Rabbimiz! Bizi, ana–babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolda kalmışa ve sahip oldukları köleye iyilik edenlerden eyle. Allah’ım! Bizi, büyük bir mükâfatla üstün kıl; bize tarafından yüksek dereceler, bir mağfiret ve bir rahmet ver. Ve Sen, Ğafur ve Rahim’sin. Amin

 

HİKMET

Acele şeytan işidir. Ama beş yerde öyle değildir. Misafire yemek yedirmekte, namazı vaktinde kılmakta, tövbe etmekte, kız evlâdı evlendirmekte, ölüyü defnetmekte.”

(Hâtem-i Esam)

 

RAMAZAN RİSALESİ

“Mecaz, ilmin elinden cehlin eline düşse, hakikate inkılâp eder, hurâfata kapı açar. Ey alem-i İslam! Uyan, Kur’an’a sarıl, İslamiyet’e maddi ve manevi bütün varlığınla müteveccih ol. Cenâb-ı Hak, kemâl-i kereminden ve merhametinden ve adâletinden, iyilik içinde muaccel bir mükâfat ve fenâlıklar içinde muaccel bir mücâzat derc etmiştir. Gözleri hasta olan, güneşin ziyasını inkar eder. Ağzı acı olan, tatlı suya acı der. İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gâyesi; Hâlık-ı Kâinat’ı tanımak ve O’na îmân edip ibâdet etmektir.”

(Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir