• DOLAR 32.252
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2461.568
  • ...
13 yaşındaki engellinin resimleri hayran bıraktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani'de özel bir rehabilitasyon merkezine giden ve doğuştan işitme engelli olan 13 yaşındaki Şehriban Karakoç, yaptığı eserlerden hazırladığı resim sergisi görenleri hayran bıraktırdı.


Ailesindeki üç kardeşten en büyüğü olan Karakoç, öğretmeninin yeteneğini keşfetmesiyle iki ay boyunca yağlı boya çalışmaları verilen Şehriban, engellilere yeteri kadar imkan verildiği taktirde neleri başarabildiklerini göstermiş oldu.


Resim sergisinde görüşlerini dile getiren Özel Rehabilitasyon Merkez Müdürü Ramazan Atlı, engelli çocukların hayatın içerisinde var olduklarını ve kendilerini keşfetmelerine yardımcı olunması gerektiğini, kurum olarak bu tür projelere her zaman destek vereceklerini dile getirdi.


Karakoç'un öğretmeni Özgür Akkaya da konu ile ilgili görüşlerini dile getirerek, "Şehriban'ın çok iyi bir resim yeteneğinin olduğunu fark ettim ve bunun geliştirilmesi gerektiğini düşündüm. Şehriban'a resim tabloları alıp iki ay boyunca öğretmen arkadaşımız Zehra Türk'ün de yardımıyla özel olarak çalıştıktan sonra resimleri hazır hale getirdik. Sanatın işitme engelli bir çocuğun ellerinde hayat bulmasının çok daha güzel ve anlam yüklü olduğunu gördük." dedi. (Zeki Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir