• DOLAR 32.192
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2505.89
  • ...
Filistinliler: "Bu yıl ramazan bizim için ölüm ayı oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim'in halkı zorla aç bıraktığı Gazze Şeridi'nde hayatta kalabilen Filistinli çocuklar, yürümekte zorlanır hale geldi. Gazze'de son haftalarda 23'ü çocuk en az 27 kişi yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle öldü.

Kuzeydeki hastanelerde çalışan doktorlara göre gerçek sayı daha da büyük. BBC'nin haberinde "Daha önceki ramazan aylarının aksine, bölge sakinleri ne sahur yapabiliyor ne de iftar açarak açlıklarını giderebiliyor" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'de kıtlığın kapıda olduğunu duyurdu. Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Egger, durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirtti.

BM'den "Gazze'de açlık nedeniyle ölümler, Siyonist rejim'in insani yardım girişi ile dağıtımına yönelik kapsamlı kısıtlamaları nedeniyle yaşanıyor" açıklaması yapıldı.

BBC'deki haberde Gazze'de 10 çocuğa bakan Nadia Ebu Nahel'in "Geçen ramazan isteyebileceğiniz her şey vardı. Bu yılla kıyaslanınca, cennet ve cehennem gibi. Çocuklar somun ekmeğe hasret. Rüyaları bir yemek. Kemikleri yumuşadı. Başları dönüyor ve yürümekte zorlanıyorlar. Çok zayıfladılar" sözlerine yer verildi.

Altı çocuk babası Halid Naji "Bu yıl ramazan yaşamıyoruz. Bu yıl adını değiştirmemiz lazım. Ölüm ayındayız" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir