• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Diyalog yerine Müslümanların birlikteliği için çalışın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da 7. Düzenlenen "Halil İbrahim Buluşmaları" adlı etkinlikler devam ederken Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi bu buluşmaları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Karakoyun İş Merkezi'nde saat 13.00'te yapılan basın açıklamasını dernek adına Halil Atlı okudu. Atlı, dinler arası altında yapılan harcamaların zülüm altına olan Müslümanlar için yapılması gerektiğini söyledi.
,
Dünyadaki gelişmelere derinlemesine bakıldığında Müslümanların her zamankinden daha fazla İslam kardeşliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Atlı, bu yönde herhangi bir adımı göremediklerini söyledi. Atlı şöyle konuştu: "Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de 'ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin, Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna yol göstermez.' Diyor. Ancak son yıllarda ABD ve İsrail'in isteklerine karşı çıkmayacak "Ilımlı İslam ve Müslüman" oluşturma faaliyetleri çokça duyulmaya başlanmıştır Bu faaliyetlerin başında da "Dinler arası Diyalog" gelmektedir. Bu ad altında Müslüman ülkelerde herhangi bir sıkıntı çekmeyen gayrı Müslimlerin daha çok söz sahibi olmaları, ülke gündemlerini daha fazla meşgul etmeleri sağlanıyor. Projenin gayri Müslim ayağını oluşturan insanların ülkelerinde nedense Müslümanların sorunları, sıkıntıları gündeme gelmiyor." denildi.

"Dinler arası diyalog namazı kılan, orucunu tutan, hacca giden ancak ülke yönetimlerine talip olmayan, etliye sütlüye karışmayan, Siyonistlerin emperyalist isteklerine sorun çıkarmayan Müslüman anlayışının adıdır." diyen Atlı, "Kur'an-ı Kerim'de Ali İmran Suresi 67. ayette 'İbrahim ne Yahudi idi, ne Hıristiyan'dı o dosdoğru Müslüman'dı ve müşriklerden değildi.'denilmesine rağmen Hz. İbrahim üç dinin atası olduğu safsatası ve makamının Şanlıurfa'da olması bahane edilerek Dinlerarası diyalogun her çalışmasının Şanlıurfa'da yapılmasına kabul etmediklerini söyledi. Atlı, "Bu anlamda bundan 7 yıl önce dinler arası diyalog ve dinler bahçesi oluşturma gayretlerinin bir nüvesi olarak ihdas edilen Halil İbrahim Buluşmalarını da kınıyoruz. Yıllardır yerli yabancı onlarca diyalog yanlısı kişinin Şanlıurfa'ya getirilmesi, il içinde lüzumsuz harcamaları da şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Tertip komitesine seslenen Atlı, Halil İbrahim Buluşmaları adı altında eğer kilometrelerce uzunluğunda sofralar kurulacaksanız, Batı'nın ölümlerini zevkle seyrettiği Mymar'da, Çin'de zulüm altında inim inim inleyen Doğu Türkistan'da Suriye içlerinde kimyasallara maruz kalan mazlumları yanında, Çeçenya'da, Siyonist İsrail'in namaz kılmak için bile izin vermediği Mescid-i Aksa'nın bahçesinde kurun. Sofra açmanın yeri hiçbir gayri müslimin işkence görmediği, öldürülmediği Şanlıurfa değildir." diyerek tepkilerini dile getirdi.
Atlı, "Yıllardır Batı'ya yaranmak, diyalog kurmak için harcadığınız onca zaman ve paraya rağmen hiçbir karşılık görmediniz. Bilakis son 10 yılda İslam ümmeti tarihinde olmadığı kadar zulüm, baskı gördü, görüyor. Gelin bu lüzumsuz işlere harcadığınız milletin paralarını ilimizin ihtiyaç sahiplerine dağıtalım, öğrencilerimize burs olarak verelim, mezarlıklarda altın vuruşlarla ölen gençlerimizin sayısı artmadan madde bağımlılarımızın rehabilitesinde kullanalım."şeklinde konuştu.

Dinler arası diyaloga hayır
Anadolu Gençlik Derneği olarak dinler arası iletişime "evet" ancak dinler arası diyaloga "hayır" dediklerini söyleyen Atlı, Diyalog için kişinin bazı koşullarından, isteklerinden vazgeçmesi gerekli olduğunu belirten Atlı, "Ancak bize göre İslam'ın diyalog ayağına vazgeçilecek herhangi bir koşulu bulunmamaktadır. Ülkemizdeki her türlü kültürün, dinin kendi inanç ve yaşamlarını dinlerinin emirleri doğrultusunda yaşamasını istiyor ve destekliyoruz.

Ancak dinler arası diyalog, Halil İbrahim Buluşmaları gibi malayani işlerle uğraşan kardeşlerime diyorum ki: gelin bu Batı'ya ve emperyalistlere yaranma sevdasından, diyalog kurma çalışmalarından vazgeçin. Onlar için harcadığınız zamanı Müslümanların birlikteliği için harcayın." dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir