• DOLAR 32.196
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2506.494
  • ...
Bu şart varsa Bakanlık  aylık 5300 TL maaş veriyor! Aylık 5300 TL maaş başvuru ekranı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi sıkıntı çeken ailelerin ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bakanlık tarafından çocuk başına 5330 TL ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş  "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildi.  Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarıldı.'' açıklamasını yapmıştı. 

Ancak yardımı almanın şartları var...

Çocuk yardımı başvurusu için gerekli şartlar neler?

Çocuk yardımından yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ya da mülteci/sığınmacı statüsünde bulunması, 

Ailenin kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 4.550 TL) az olması.

Çocuk Yardım yaşının 18 i geçmemiş olması

Ailenin Türkiye'de ikamet ediyor olması

Aile bireylerinden bir veya daha fazlasının evde bakıma muhtaç engelli olması

Aileler belgeleri hazırladıktan sonra  (Gelir durumunuza dair belge, nüfus cüzdanı, ikametgah belgesi ve varsa engelli raporu )

Nasıl başvuru yapılır?

e-Devlet üzerinden girişi yaptıktan sonra Arama kısmına "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" yazıp ilgili hizmet seçilir. Buradaki başvur formu doldurulur ve istenen belgelerde sistem üzerine kaydedilir. Daha sonra başvurular değerlendirmeye alınır. Bakanlık bu başvuruları inceler ve onaylandıktan sonra da yardımlar ailelere belirlenen tarihte banka hesabına yatırılır.

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU EKRANI

Bu haberler de ilginizi çekebilir