• DOLAR 32.221
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2415.192
  • ...
Filistinli baba, çocuklarının naaşları köpeklere yem olmasın diye...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Ağa'nın çocukları, kardeşi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi, Han Yunus'taki Salahaddin Caddesi'nde işgal tankları tarafından açılan ateş sonucu şehit edildi.

Ağa, çocukları ve akrabalarının cesetlerinin sokakta kalmaması ve diğer canlılara yem olmaması için harekete geçti. Akrabalarıyla sabahın ilk saatlerinde yola çıkan Ağa, Salahaddin Caddesi'ne ulaştı.

İşgal güçlerinin ve keskin nişancıların saldırı tehdidine rağmen naaşları oldukları yerden almayı başaran Ağa ve beraberindekiler, defin öncesi naaşları Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesine götürdü.

Ağa, Salahaddin Caddesi'nde konuşlanan işgal tanklarının önce vatandaşların geçmesine izin verdiğini sonrasında ise caddeyi geçtikleri sırada peş peşe ateş açarak 11 kişiyi şehit ettiğini söyledi.

"Çocuklarımın cesetlerini kedi ve köpeklere yem edemezdim. Büyük risk alarak onları oldukları yerden almak zorunda kaldım." diyen Ağa, Han Yunus'ta hareket eden her şeyin vurulduğunu kaydetti ve durumu "çok zor" olarak nitelendirdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir