• DOLAR 32.202
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2508.118
  • ...
Çölyak Derneği Başkanı Doğan: SGK ödemeleri giderleri karşılamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, 9 Mayıs'ın Dünya Çölyak günü olduğuna dikkat çekerek tüm dünyadaki çölyaklıların gününü kutladı.

Şanlıurfa'da 2 bin 370 çölyaklının olduğunu aktaran Doğan, çölyaklıların ömür boyu glütensiz beslenmesi gerektiğini vurguladı.

Doğan, en büyük sorunlarının SGK ödemeleri olduğunu belirterek yapılan 340 lira ödemenin yetersiz olduğunu, bu ödemenin en az bin 715 TL olmasını talep etti.

"Çölyaklı kardeşlerimiz bizim için çok değerli"

Çölyaklıların her zaman yanında olacaklarını ve her açıdan onları destekleyeceklerini ifade eden Doğan, "Şanlıurfa Çölyak Derneği ve Türkiye Federasyonu olarak Şanlıurfa genelinde şu anda 2 bin 370 çölyaklı kardeşimiz var. Bugün 9 Mayıs dünya çölyak günü, bundan dolayı bugün bizim için çok değerli, glütensiz beslenen kardeşlerimiz için çok değerli. Türkiye genelinde 152 bin çölyaklı kardeşimiz var ve bu kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Çölyaklı kardeşlerimizin glütensiz beslenebilmeleri için her zaman onların yanındayız. Devletimizden ve hükümetimizden devamlı çölyaklı kardeşlerimizin yanında olmasını bekliyoruz ve bununla beraber çölyaklı kardeşlerimiz masada gördüğünüz ürünlerle beslenmek zorunda fakat gördüğünüz ürünlerin maliyeti çok yüksek. Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Çalışma Bakanlığının bu durumu göz önünde bulundurmaları lazım. Bu ürünleri çölyaklı kardeşlerimiz kullanıyor ve bu konuda bu ürünlerin maliyetinin biraz daha düşürülmesini ve SGK ödemelerinin biraz daha yükseltilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Dernek adına 2 bin 370 kişinin hizmetindeyiz"

Çölyaklıların SGK'dan aldığı ödeneklerin masraflarını karşılamadığa dikkat çeken Doğan, "Şu anda çölyaklı kardeşlerimiz SGK'dan 257 TL ile 347 TL arası ödeme alıyor. 1 kilogram un şu anda 200 TL. Bununla ilgili olarak SGK ödemelerinin yükseltilmesini talep ediyoruz. Bununla alakalı sosyal çalışma bakanlığından bin 715 TL olmasını talep ettik. Bunların yanında tabii ki Türkiye'nin ekonomisini ve fiyatlarını yükselişini görüyoruz, bundan dolayı glütensiz ürünlerin fiyatlarını düşürülmesini ve SGK ödemelerinin yükseltilmesini talep ediyoruz. Şahsım ve dernek adına 2 bin 370 kişinin hizmetini elimizden geldiği kadar yönetimdeki arkadaşlarla beraber devletimizden çölyaklıların yanında olmasını, ödemelerle glütensiz ürünlerle desteklemelerini talep ediyoruz. Bizler özel beslenen insanlarız, bizler glütensiz ürünlerle besleniyoruz ve glütensiz ürünler çok yüksek maliyetlere neden oluyor. Türkiye'deki ve dünyadaki nerede olursa olsun tüm çölyaklı kardeşlerimizin 9 Mayıs dünya çölyak gününü kutlarım ve biz her zaman o çölyaklı kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Glütensiz ürünlerle beslenemedikleri için sağlıkları olumsuz etkilenmektedir"

Şanlıurfa Çölyaklılar Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Dikme, "Şanlıurfa'da Çölyak Derneği olarak çölyaklı kardeşlerimize hizmet vermekteyiz bu konuda başkanımızın da ifade ettiği gibi çölyakla ilgili gıdaların pahalı olmasından dolayı hastalarımız gıdaları alamamaktadır. Glütensiz ürünlerle beslenemedikleri için bu da sağlıklarını etkilemektedir, bununla ilgili ödemelerin yetersiz olması bu ürünlerin fiyatlarını karşılamamaktadır. Bundan dolayı SGK ödemelerinin yükseltilmesi elzemdir, bu durumda hükümetimizden ödemelerin yükseltilmesini talep etmekteyiz. Bu vesileyle tüm çölyaklı kardeşlerimizin 9 Mayıs dünya çölyak gününü ve bayramını tebrik ederiz, bu konuda sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamalarını dileriz." dedi.

"Çölyaklı kardeşlerimizin ürünleri pahalı olduğu için alamıyorlar"

Şanlıurfa Çölyak Derneği Kurucu Üyesi İsmail Umut, "Çölyak derneğinin kurucu üyelerinden biriyim, başkanımız Şanlıurfa genelinde çok güzel çalışmalar yaptı, yaptığı bu çalışmalardan dolayı bütün Türkiye'ye yayıldı. Şu anda bizim federasyon başkanımız Hasan Doğan. Çölyaklı kardeşlerimizin 9 Mayıs bayram günü; bayram diyelim ki bundan sonra 9 Mayıs'ta çölyak bayramı olur. Devletimizden Allah razı olsun, şu ana kadar yaptıkları yardımlardan dolayı. Çölyaklı kardeşlerimizin ürünleri pahalı olduğu için alamıyorlar, bundan dolayı glütensiz ürünlerinin fiyatının biraz düşürülmesi veya SGK ödemelerinin biraz yükseltilmesi lazım." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir