• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Mustazaf Der Tesettür Semineri Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Tesettür Seferberliği Platformu`na(TESSEP) üye derneklerden olan Mustazaf Der Adana Şubesi, erkek dernek üye ve müdavimlerinin katılımıyla "Tesettür"konulu seminer düzenledi.

Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında gerçekleşen seminer, Kuran tilaveti ile başladı. Türkiye`deki tesettür zulmünün anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Kervan İlahi grubu, konuyla alakalı ezgiler seslendirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan TESSEP Genel Sekreteri Veysi Yumlu, 25 STK`nın bir araya gelmesi ile oluşturulan TESSEP`in amacı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Platform olarak tesettürün, sadece kamu alanlarında değil tüm alanlarda şartsız bir şekilde özgür olması gerektiğini vurguladı. Tesettürün Kuran`da Hicap diye adlandırıldığını belirten Yumlu, Hicabın sadece başörtüsü veya geniş elbise ile olamayacağını, bununla birlikte asıl manasıyla iffetli, kişilik sahibi olmayla gerçekleşeceğini söyledi. Yumlu, katılımcılardan TESSEP`in tesettür`ün özgürleşmesi için yapacağı çalışmalara katkı sağlamasını istedi.

Program, Kervan İlahi grubunun seslendirdiği ezgiler ve yapılan ikramla son buldu.

Veysi İlsen- Ayhan Kaya-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir