• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Muş`ta Tesettüre Çağrı Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Mustazaf Der öncülüğünde başlatılan Tesettür Seferberliği kapsamında Selam Der tarafından düzenlenen seminerlerin ilki dernek binasında erkeklere yönelik olarak gerçekleştirildi.

 

Seminer, dernek başkanı Cesim Yılmaz`ın tesettüre çağrı programına dair yaptığı açıklama ile başladı. Daha sonra konuşan Molla Ekrem Derdiyok, ülke sınırları dahil olmak üzere bugün bütün dünyada İslam ümmetine karşı özellikle hayasızlığı yaygınlaştırma ile çok çetin bir savaş açıldığını söyledi.

 

Derdiyok konuşmasını şöyle sürdürdü: ``Namaz nasıl Yüce Rabbimizin ayetlerinden bir ayet ve Müslümanlar üzerinde bir farziyet ise, tesettür de aynı şekilde Yüce Rabbimizin ayetlerinden bir ayettir ve her Müslüman erkek ve kadın üzerine farzdır. Tesettürün tarihsel sürecine baktığımızda bu uğurda birçok bedeller ödenmiş, canlar adanmış ve kıyamlar yapılmıştır. Bugün Avrupa ve İslam düşmanları tanklar ve toplarla bu ölmek için yaşayan ümmeti yok edemeyeceklerinin farkındadırlar.

Bu nedenle (onlara göre) en büyük silahlarıyla yani bu ümmetin içine tesettürsüzlüğü ve hayasızlığı yaygınlaştırmakla büyük bir savaş açmışlardır ve kısmen de olsa emellerine ulaşmışlardır. Ama hamdolsun ki bugün ümmet uyandı artık. Ve görüyoruz ki Müslüman aleminde çok ciddi bir uyanış başlamıştır ve Türkiye de, özellikle bölgemizde tesettüre çağrı seferberliği kapsamında programlar yapılmakta ve platformlar oluşturulmaktadır. Bu meyanda hepinizi bu izzetli mücadeleye katkıda bulunmaya ve bu şanlı kervana katılmaya davet ediyorum.``

 

Molla Ekrem hocanın konuşması esnasında bazen duygulu anlar yaşanırken, zaman zaman dinleyicilerin heyecanlarının doruğa ulaştığı gözlendi.

 

Program yapılan sinevizyon gösterimi ile son buldu.

M. Şirin Çağlayan - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir