• DOLAR 32.221
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2506.824
  • ...
"Siyer Yarışması" deprem bölgesi Malatya'da binlerce kişinin katılımıyla yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'nci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'üncü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Malatya genelinde 8 okulda gerçekleştirilen "Siyer Yarışması" Saat 11.00'de başlarken, 12.30'da sona erdi.

"Malatya halkı güzel bir teveccüh gösterdi"

Yarışmanın ardından İLKHA'ya açıklamada bulunan Peygamber Sevdaları Malatya Derneği yetkililerinden Harun Şahin, Türkiye genelinde Peygamber Sevdalarının 'onu oku, onu yaşa' temalı düzenlediği Siyer Yarışması, Malatya merkezde 5 ve diğer 3 ilçede olmak üzere toplamda 8 okulda gerçekleştirildi. Toplam 2 bin 200 yüz civarında kayıt başvurusu yapıldı. Malatya halkı bu konuda güzel bir teveccüh gösterdi. Özellikle gençlerin yoğun ilgi göstermesi ve heyecanları bizi ziyadesiyle memnun etti." diye kaydetti.

"Amacımız Allah Resulü'nün hayatını gençlerimize okutmak, öğretmek; onların da öğrendiklerini hayatlarında yaşatmaya gayret sarf etmesidir"

Şahin, "Buradaki amacımız Allah Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellem'in hayatını gençlerimize okutmak, öğretmektir. Onların da okuduklarını hayatlarında yaşatmaya gayret sarf etmesidir. Özellikle bu teknoloji çağında Allah Resulü'nün hayatının öğretilmesi bizim çok önemlidir. Biz bu konuda bir gayret ve çaba sarf ediyoruz. Yarışma dört kategoride yapıldı. Saat 11.00'de başladı ve 12.30'da sona erdi. Katılım çok iyiydi, katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü bu sınavın kaybedeni yoktur. Her türlü insan kazanıyor. Katılım sağlayan, dua eden, destek veren herkesten Allah razı olsun. Bu sınavın kaybedeni yoktur çünkü Allah rızası için yapılan bir ameldir. Bizim gayemiz de budur. İnşallah her iki dünyada da karşılığı bulunur. Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz. İnşallah Malatya'mız iyi bir başarı gösterir diye temenni ediyoruz" dedi.

Peygamber Sevdalılarının yarışma sonuç takvimi ise şöyle sıralandı:

"Soru çözümleri bir ve ikinci kategoriler, bugün saat 16.00'da, üç ve dördüncü kategoriler ise 20.00'de Rehber TV'de canlı verilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Kesin olmayan sonuçları 19 Şubat'ta peygambersevdalilari.com da sorgulayabilirsiniz.

Kesin olmayan sonuçlara itirazlarınızı 19-22 Şubat'ta siyersinavi@gmail.com mailine gönderebilirsiniz.

Kesin olmayan sonuçların ilanı 3 Mart Pazar saat 20.00'd Rehber TV'de yayımlanacak.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Mart-Nisan ayları içerisinde verilecektir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir