• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Seçim nihayet sona erdi. Herkes kendince bir yorum yaparak görüşlerini belirtiyor. Cumhur ittifakı Meclis çoğunluğunu elde ederken Erdoğan her ne kadar ilk turda seçilmese de yine birinci çıktı seçimden.

Ama bana göre bu seçimin yıldızı tartışmasız Hür Dava Partisi oldu. Seçim süreci boyunca uğradıkları saldırılara, iftira ve karalamalara rağmen takındıkları olgun ve sorumlu tavırla takdire şayan bir görüntü verdiler.

Düşünün biri gelip seçim tanıtım standında kocaman bir bayrak asılı iken, bayrak vererek provoke ederken diğeri ise stantta asılı bayrağı alarak saldırganlaştı. Kimi ise silahla saldırarak imha etmek istedi. Ama tüm bunların karşısında HÜDA PAR imanın izzeti ile hem direnip hakkını aradı hem de kurulan tuzakları bozup oyunları boşa çıkardı.

Bu saldırılar olurken HÜDA PAR akıllı hareket ederek şiddete düşmeden kendini toplumda tartışmaya açarak geniş halk kitlelerine ulaşmayı başardı. O süreçte hem parti yetkililerinin açıklamalarından hem de sosyal medya mecralarından ülkenin her kesiminden destek mesajlarının geldiğini, yeni katılımların olduğunu öğrendik.

Seçim süreci boyunca Hür Dava Partisi’nin teşkilatlarının organize oluşları birçok yerde AK Parti teşkilatlarının da organize olup canlanmalarına hatta kendilerine güvenmelerine sebep oldu. Özellikle Batman ve Mersin’deki çabanın artı birer milletvekili olarak yansıması bunun en bariz örneğidir.

Seçim devam ederken ve sayım yapılırken de birçok yerde HÜDA PAR etkisi kendini hissettirdi. Oy kullanma esansında özellikle Doğu’da HDP kanadının yapmak istediği birçok usulsüzlüğe, mükerrer oy kullanma girişimlerine engel olarak milletin iradesinin sandığa yansımasına vesile oldular.

Aynı özeni sayım esnasında da gösterip oyların doğru sayımını sağlayarak bölgedeki farkın daha da açılmasına engel olarak namuslu bir siyasi partinin yapması gerektiğini yaptılar. Bu konuda AK Parti müşahitlerinin kimi yerlerde eksikliklere sebebiyet vermelerine rağmen HÜDA PAR’lılar resmi olarak seçime kendi amblemleriyle girmedikleri halde birçok yerde usulsüz uygulamalara anında müdahale ederek haksızlığa engel oldular.

Tabi ki de en büyük başarı AK Parti listelerinden aday olarak gösterilen 4 adayın tamamının seçilerek Meclise girmesi oldu. Güncel tabirle oranlayacak olursak katılan aday sayısı 4 kazanan aday sayısı 4. Yani anlayacağınız yüzde yüze tekabül eden dört dörtlük bir sonuç, dört dörtlük bir başarı…

Önümüzdeki süreçte HÜDA PAR Türkiye siyasetinin yeni bir soluğu ve parlayan yıldızı olacaktır.

Selam ve Dua ile…