• DOLAR 32.287
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2407.762
  • ...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muhalefet’in ortak adayı olmak için şehzadelerini bir bir trol ordularına boğdurmaya başladığı bir zamanda, Tarkan’ı masaya aday olarak öneren Göktaş Hoca, adamı resmen ateşe attı.

İşin şakası bir yana, onca toplantıya, onca masa kurmaya rağmen muhalefet halen bir aday belirleyemedi. Farkında mısınız seçim tarihi yaklaştıkça CHP kendi genlerine geri dönmeye iç çekişme ve klasik hizip çatışmalarına yeniden yöneldi.

Kendini Muhalefetin tek adayı olarak görmek isteyen Kılıçdaroğlu, parti içerisindeki rakiplerini itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Başta İmamoğlu olmak üzere Kılıçdaroğlu’nun rakipleri ise boş durmayarak, seçimin Kılıçdaroğlu ile kazanılmayacağını, açıktan dile getiriyorlar.

Her ne kadar CHP içerisinde bu konuda birçok cephe olsa da en çok çatışan iki cenah olarak Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu cepheleri öne çıkıyor.

İki taraf da öncelikle kendi kamuoylarını adaylık konusunda ikna etmeye çalışıyorlar. Her bir taraf trol ordularını kurmuş durumdalar.

Çekişmede her iki taraf da fonladıkları, yemledikleri gazetecileri kullanarak karşı tarafı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Nitekim son zamanlarda CHP’nin Pravda’sı olan Halk TV’de yaşanan mecburi istifalar Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na karşı tedbirleri olarak yansıdı kamuoyuna. Aynı şekilde CHP’nin gazetecisi Barış Yarkadaş’ın son günlerdeki ihale ve benzeri çıkışları da bu meyanda.

Şunu görüyoruz ki; CHP halen kendi içerisinde bile netleşmemiş. O cenahta her ne kadar Kılıçdaroğlu birkaç adım ilerde gözükse bile daha ne Mansur Yavaş ne de İmamoğlu son sözlerini söylemiş değiller.

Çünkü siyasi anlamda kelle koltukta dolaşıyorlar. Belli ki Kılıçdaroğlu bu konuda kararlı ve karşısına çıkacak CHP’lileri harcamaktan hiç de çekinmeyecek gibi. Ne pahasına olursa olsun aday olmak konusunda kararlı görünüyor. Ya da ondan öyle davranması isteniyor.

Olayın bir de masa boyutu var. Daha parti içerisindeki bu tür tartışmalar bile sonlanmamışken CHP’nin önereceği isim olarak Kılıçdaroğlu’nun masaya getirilmesi de o kadar kolay olmayacak gibi.

Buradan hareketle Kılıçdaroğlu’nun öncelikle İmamoğlu’nu ve Yavaş’ı ekarte etmesi gerekiyor. Bunu yapmak için de hiçbir şeyi yapmaktan çekinmeyeceği açık.

Sorun şu ki, CHP’den kim aday olarak çıkarsa çıksın gerçek anlamda CHP’nin adayı olmayacaktır. Adaylıkta adı geçen herkes bir yerlerin adamı olarak öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu FETÖ’nün, İmamoğlu HDP’nin, Mansur Yavaş ise Akşener’in adayı olarak öne çıkıyor.

İşte tam da bu noktada Göktaş Hoca’nın önerisi, Tarkan CHP’nin adayı olsun mantığı anlam kazanıyor. Fakat Kılıçdaroğlu elinde Pensilvanya çeliğinden yapılmış bir kılıç ile dolaşıyor CHP genel merkezinde. Bu da Tarkan’ın şansı…

Selam ve Dua İle…