• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam da O`nun pak Rasûlüne olsun.

Gün geçmiyor ki kadına şiddet haberleri olmasın. Hemen her gün bir kız kaçırılması düşüyor gündeme. Yahut kadına şiddet… Kötülüğe uğrayıp susan kız çocuklarını da eklersek, liste hayli kabarır.

Kadınlara hak ettikleri değer verilmiyor, evet. İslam, kadına en çok değer veren nizam; İslam dışındakilere nizam bile demekten hayâ ediyoruz zaten. Ancak Müslümanların da kadına yeterli değeri vermediği kanaatindeyim. İslam kadını en güzel makama yerleştiriyor ama Müslümanlar adeta buna direniyor.

Kadın, cennettir. Cennette bile sıkılan Hz. Adem`in sıkıntısını gideren bir candır kadın, cennetlerin bile dar geldiği yerde bambaşka bir cennettir. Cenneti bile güzelleştiren bir nefestir kadın. Ayetlerde cennet anlatılırken zevcelerden bahsedilmesi buna en güzel delildir.

Cenneti güzelleştiren kadın dünyayı güzelleştirmez mi? Bazen dünyada hiç kadın yaşamadığını hayal ederim. Şu desenli perdeler, desenli kumaşlar, çiçekli yastıklar, rengarenk halılar olmazdı. Zaten kadınlar olmasa perde, yastık, halı da olmazdı belki ama olsa da desensiz, düz ve mat olurdu. Kadınlar bir elbisenin kumaşını beğendikten sonra desenine de dikkat ederler mesela. Perdenin rengi, çekyat örtüsünün deseni de önemli onlar için. Kadınlar olmasaydı binalar renk renk boyanmazdı. Muhtemelen sıvası yapılır, içine girilir oturulurdu. Kadınlar olmasaydı çeşit çeşit yemekler, türlü türlü tatlılar da olmazdı.  Kadın, hayatın tadıdır, maddi manevi her tadın adıdır. Kadına kast edenler, hayatın tadına kast ediyor demektir.

Kadın, Rahman ve Rahim olan Allah`ın yeryüzüne tatlı bir dokunuşudur. Kadın olmasa insanlar birbirlerine merhamet etmez, şefkat göstermezdi. Kadın, Allah`ın rahmetinden bir cüz taşımaktadır ve o küçücük rahmetle çocuklar beslenir, büyür, hastalıklardan şifa bulur. Allah`ın kadına verdiği rahmetle insanlar kötülüklere karşı koruma kalkanına alınır. Kadın, çocuğunu sever ve onu kötülüklerden korur. Eşini sever ve o sevgi neticesinde eşinin üstüne titrer, kıskanır onu ve kötülüklerden korumak için harekete geçer.

Kadın hayatın desinatörüdür. Milimetrik kağıda çizmez desenini, bizzat hayatın üstüne çizer ama hayatın üstünü çizmez. Zira kadın hayat kaynağıdır, Rasûlullah(asv)`ın değer verdiğidir.  Rasulullah(asv)`ın ‘Bana dünyanızdan güzel koku ve kadın sevdirildi.` hadis-i şerifine baktığımız zaman kadının vasfı geçmiyor. ‘Müslüman kadın`, ‘güzel kadın`, ‘soylu kadın` gibi ibareler yok. Demek ki her kadın Rasulullah(asv)`ın sevgisine mazhardır. Sırf bu sebeple de sevilmeye, kendisine değer verilmeye layıktır. Kadına, Allah`ın rahmetinin dünyadaki en büyük parçası olduğu için değer verilmeli. Umulur ki Allah, kendi rahmetinin bir zerresi olan kadına değer verenlere, sonsuz rahmetini bahşeder.