• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Ramazan ayının huzurunu yaşadık, Kadir gecesiyle o huzuru taçlandırdık. Şimdi bir hüzün çöktü üzerimize: Ramazan ayı gidiyor, onu özleyeceğiz.

Ramazan ayını bizden alan Allah, teselli diye bayramı vermiş. Ramazan ayı bitiyor diye ne kadar üzülsek de bayramın gelişi ile o hüzün sevince dönüşüyor. Küskünler barışıyor, büyükler ziyaret ediliyor. Çocuklar sevindiriliyor. Ancak tehlikeli bir bayramın arifesindeyiz, hatırlatmakta fayda var.

Bayramın bayram olarak kalması lazım ki huzurumuz daim olsun. Bayramı bayramdan çıkaracak her şeyden uzak durmalıyız. Örneğin her evde ikram edilen tatlıları yersek midemizi bozacağımız gibi, her yerde açılan her konuya müdahil olmak da ruh sağlığımız için zararlıdır.

Malumunuz önümüz seçim… Kendi partimizin tanıtımını yapmak adına çeşitli polemiklere girmeyelim. İslami tebliğ ne ise parti tebliği de o olmalıdır. Zira bizler her işini Allah için yapan kimseleriz.

Bayram hepimizin bayramı ancak bir parti hepimizin partisi olmayabilir. Muhalif uçlar olarak bayramda bir araya geldiğimiz yakınlarımız illa ki olacaktır. Ve birtakım kimselerde maalesef bazı şeyler kemikleşmiş, değiştiremezsiniz. O tür kimseler ne bizi anlarlar ne de etraftakilerin bizi anlamasına müsaade ederler. Sürekli gürültü yaparlar ki hakkın sesi işitilmesin. Mevlana Hz.leri der ki: “Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol.”

Tamam, sessiz olalım da hiç mi kimseye bir şey anlatmayalım? Elbette anlatalım ancak uygun yer ve zamanda. Gürültünün arasına karışan bir sözü daha sonra tenha yerde kimse dinlemez.

Hem bayram günleri ibadet günleridir. Elbette seviniriz, eğleniriz, sevdiklerimizle hoşça vakit geçiririz ancak bayramın ibadet vakitleri olduğu bilinci ile dilimizde zikir, kalbimizde Allah’a karşı minnet duyguları ile bayramı idrak ederiz. Takdir edersiniz ki ibadet esnasında kuru gürültü yapılmaz.

Bayramlar, uzun zaman bir araya gelmemiş kimselerin dahi görüştüğü, geniş yelpazeli buluşma vakitleridir. Yersiz polemikler, kargaşa, yaygaracıların çığırtkanlıkları bizi galeyana getirip de edebimize halel getirmesin. Bayram, bayram tadında geçsin. Hanımların ikramlık tatlılar hazırladıkları gibi, insanlara sunmak için bayramlık tatlı sözler hazırlayalım. Acı söz kalpte yara açar ve sadece karşı tarafı değil, insaf sahibi ise sözü söyleyeni de yaralar.

İstiyoruz ki bayramımız gerçekten bayram olsun. Sonraki hafta kutlu doğum etkinlikleri ile kalplerimiz huzura doysun. En nihayetinde seçimler de mazlum ve mustazafların huzura ve kurtuluşa açılan kapıları olsun.

Mübarek bayramımız hayırlara vesile olsun.