HÜDA PAR VE 31 MART SECİMLERİ
12 Ocak Cumartesi günü HÜDA PAR Seçim İşleri Başkanı yaptığı açıklama ile partisinin Mahalli ve İdari Genel Seçimler hakkındaki kararını kamuoyu ile paylaştı. Basına verilen beyanatta seçimlere girilmeyeceği ilan edildi. Öncelikle alınan bu kararın memleketimiz ve toplumumuz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Ancak alınan bu kararın partinin seçimdeki stratejisi hakkında kamuoyunun zihnindeki belirsizlikleri gidermeye yetmediği görülmektedir.
Bu sefer de;
-Acaba bu karar bir başka partinin lehine veya aleyhine mi alındı?
-Bu bir boykot mudur?
-HÜDA PAR seçmenini serbest mi bırakacak yoksa başka partilere oy verilmesini mi isteyecek?
Gibi sorulara cevaplar aranmaktadır.
Bununla beraber bu seçime girmeme kararının büyük bir yankı uyandırarak bütün ulusal ve yerel basın kuruluşlarında yer aldığı görüldü. Bir kaç gündür de sosyal medyada tartışılmaya devam etmektedir.
Kamuoyunun da takip ettiği gibi her seçimde HÜDA PAR'ın seçim stratejisi çok konuşulup çok tartışılmakta belki aylarca gündemde kalmaktadır. Bu da göstermektedir ki tabanın güçlü olduğu bazı yerler başta olmak üzere genel anlamda tüm Türkiye'de HÜDA PAR ciddi karşılığı olan bir parti haline gelmiştir. Son altı yıldan beri yapılan tüm seçimlerde seçim stratejileri Türkiye siyaseti üzerinde büyük tesirler bırakmış, çoğu zaman da belirleyici olmuştur. Dolayısıyla bir takım tartışma ve değerlendirmelerin yapılması gayet normaldir.
Çok uzun olmayan basın açıklamasında kararın gerekçesi kısa ve net olarak ifade edilmişti.
Anlaşıldığı kadarıyla;
-Partinin Türkiye`nin 81 il ve tüm ilçelerinde teşkilatlanmasını tamamlama
-Kadrolardaki nitelik, nicelik, donanım ile eğitimleri noktasındaki eksiklikleri giderme
-Gençlik ve kadın kolları, siyaset mektebi ile mahalle temsilcilikleri gibi tamamlayıcı yan çalışma sahalarının kurumsallaşmasını tamamlama
-Partiyi gelecekte bütün Türkiye`yi kucaklayacak bir noktaya taşıma ...
Süreçlerini tamamlamak amacıyla bu kararın alındığı görülmektedir.
Yine yapılan açıklamada bazı art niyetli odakların iddia ettikleri gibi;
-Bir boykot olmadığı
-Bir ittifakın neticesinde alınmadığı
-Her hangi bir parti lehine veya aleyhine olması amacı taşımadığı da net bir şekilde ifade edilmiştir.
Sonuç olarak alınan karar ile alakalı şunu söylemek gerekir ki;
HÜDA PAR'ın başka partilerle bir ittifakı söz konusu olmadığı gibi seçmen de serbest bırakılmış değildir. Daha seçimlere 75 günden fazla bir sürenin kaldığı bir süreçte seçim gününe kadar seçim stratejisi noktasında farklı kararların da alınabileceği görülmektedir. Zaten il ve ilçelerin sayısını hesaba kattığımızda binden fazla seçim bölgesinin söz konusu olduğu bir konjonktürde bu süreçte bir birinden farklı bölgesel stratejilerin de uygulanmasının çok doğal olduğu muhakkaktır.
HUDA PAR, Turkiye siyasetine bu güne kadar yaptığı büyük katkılar, ödediği bedeller ve ortaya koyduğu duruş ile özgünlüğünü kanıtlamış bir partidir. Memleketin sorunlarını da, sorunların çözümünü de çok iyi bilmektedir. Bu nedenle attığı adımların memleketin faydasına olduğunu bilmekte fayda vardır.