• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
​HÜDA PAR yurt dışında ilk temsilciliğini Erbil'de açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız veren HÜDA PAR, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin başkenti Erbil'de ilk yurt dışı temsilciliğini dualarla açtı.

Açılış programına; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Genel Sekreter Şehzade Demir, Genel İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın ile bazı Kürdistanlı vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Erbil'de (Hewler) temsilcilik açmalarındaki amacın Kürdistan'daki siyasi partiler, oluşumlar, hareketler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleriyle tanışmak, kaynaşmak ve kendilerini anlatmak olduğunu söyledi.

"Bölge ve dünya siyasetinde söyleyecek sözümüz var"

Yurt dışındaki temsilciliklerinin ilkini Erbil'de açtıklarını hatırlatan Sağlam, "Rabbim hayırlara vesile kılsın. HÜDA PAR olarak ilk günden beri bölge ve dünya siyasetinde söyleyecek sözümüz olduğunu dile getirdik. Çözüm önerilerimizin bölgede meydana gelen kargaşalara ve sıkıntılara çözüm getireceğini ilk günden beri dile getirdik. Belki bu tür ofislerin yurt dışında açılmasıyla bizim dile getirdiğimiz çözüm önerilerimizi dışımızdaki ülkeler ve siyasi gruplara da sunma imkânı vereceği için önemli bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Bu tür ofislerin açılmasının Erbil'in dışındaki yerlerde de devam edeceğini vurgulayan Sağlam, "Bu şekilde kendi düşüncelerimizi, parti programlarımızı ve bölgede meydana gelen sorunlara çözüm önerisi olarak ileri sürdüğümüz çözümlerin uygulanması açısından da inşallah bir adım olacağını düşünüyoruz. Tekrardan ofisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Kürdistan'ın önemli bir yeri var"

Kürdistan'ın kendileri için önemli bir yeri olduğunu belirten Sağlam, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kürdistan, ümmetin ortasında bir coğrafya ve Kürdler de ümmetin belki merkezinde olan bir yapıdır. Bu vesileyle Kürdistan'ın önemli bir yeri var. Öncelikle bunu bu şekilde kabul etmek gerekir. Bu vesileyle Kürd meselesi hallolursa ümmet coğrafyasında birçok sorunun da hallolacağına inanıyoruz. Kürdler, Türkler, Farslar ve Araplarla iç içe yüzyıllardan beri beraber yaşayan bir kavimdir. Ama maalesef 100-150 yıldan beri Kürdlerin sorunları, iç kargaşalar başladı ve bitmek bilmez bir şekilde devam etmektedir. Bu ilk temsilciliğimizin Kürdistan'da açılması bu sorunların çözümü noktasında bir katkı vereceğini ümit ediyoruz."

"Temsilcilikler kendilerini tanıtma ve anlatma açısından önemlidir"

Temsilciliklerinin tanışmak ve kaynaşmak için açıldığını kaydeden Sağlam, "Buradaki siyasi partiler, oluşumlar, hareketler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleriyle tanışmak, kaynaşmak ve kendimizi anlatmak için temsilcilik açtık. Bu açıdan inşallah gidiş gelişler oldukça sorunların konuşarak, anlaşarak, bir araya gelerek halledileceğini de gösterecektir. Ümit ediyoruz, buradaki bütün gruplarla eşit şekilde diyalogumuz olacak. Bu temsilciliğimizin Türkiye'deki vatandaşlarımız ile Kürdistan'daki vatandaşların kaynaşması noktasında da inşallah biz bir adım olacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sorunlara çözüm üretmek için elimizden geleni yapacağız"

Geçtiğimiz gün eski Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile ilgili yaptığı görüşmeye değinen Sağlam, şunları söyledi:

"Sayın Barzani ile olan görüşme daha önce yaptığımız görüşmelerin bir devamı niteliğindedir. İlk sefer görüşmüyoruz. Daha önce de arkadaşlarımız Sayın Barzani ile görüştüler. HÜDA PAR olarak bizim de bölgedeki sorun ve sıkıntılara çözüm noktasında sözümüzün olduğunu dile getirdik. Bu açıdan bölgedeki sorun ve sıkıntıların çözümü ve partilerimizin kaynaşması noktasında bir görüşmeler silsilesinin devamı niteliğindeydi. Bu şekilde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah bundan sonra da bu tür görüşmeler devam eder. Bu görüşmelerin elbette sorunlara çözüm bulma açısında katkısı olduğunu düşünüyoruz. Evet, insanlar bir araya geldikçe, birbirlerini tanıdıkça belki daha önce hiç çözülmeyecek sandığımız bazı sorunların da çok rahatlıkla çözülebileceğini tarih bize göstermiştir. Biz bunu inşallah fiiliyatımızla da göstereceğiz. Buradaki insanlara gidip gelerek sorunlara çözüm üretmek açısından elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız, inşallah."

"Buradaki bütün gruplarla bizim iyi ilişkilerimiz var"

Açtıkları ofisin, ayrılıkların bitip birliğe vesile olacağını ümit ettiklerini dile getiren Sağlam, "HÜDA PAR kurulduğundan beri hep dile getirdiği hususlardan bir tanesi budur; biz mezhep, meşrep ümmetin içerisinde ayrıştırıcı olan unsurlardan uzak olduğumuzu dile getiriyoruz. Bu düşüncemiz, bu ilkemiz halen devam etmektedir. Buradaki bütün gruplarla bizim iyi ilişkilerimiz var, iyi ilişkiler geliştirmeye devam ediyoruz. Fikri, zikri, düşüncesi, meşrebi ne olursa olsun insanlarla görüşmeyi ve ortak noktada bir araya gelmeyi öneriyoruz. Bunu fiiliyatımızla da göstermeye çalışıyoruz. Buraya geldiğimizden beri de bütün gruplara elimizden geldiğince ulaşmaya çalıştık, görüşmeye çalışıyoruz." dedi.

HÜDA PAR heyeti, temsilcilikte ziyaretçileri kabul ediyor. (Mehmet Fatih Akgül, Yahya Kinay-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir