• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Siyonist rejim, kendisine kukla bir hükümet kurdurttuğu Mahmut Abbas ve Suudi, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır gibi hain bölge yönetimlerinin desteğiyle Filistin direnişini Gazze’de boğmayı hayal etmişti. İslami direnişi Gazze’de boğmak için büyük çaba harcamış, Gazze’yi Batı Yaka, Kudüs ve Filistin’in diğer bölgelerinden ayırmak için acımasız bir ambargo, vahşi bir kuşatma uygulamıştı. Gazze’yi açık bir hapishaneye çevirmek için elinden gelen her şeyi yapmış, sözde Arap ve Müslüman dostlarından da her türlü yardımı almıştı.

Ama şeytan ve dostlarının bir hesabı, tuzağı varsa; Allah ve dostlarının da bir hesabı, tuzağı vardır. En iyi hesap ve tuzak ise hiç kuşkusuz yüce Allah’ındır. Elhamdülillah, Filistin’deki İslami hareketin destansı direnişi, akıllı ve ferasetli stratejisi sayesinde Siyonist çetenin hayalleri kursağında kaldı. Bırakın Gazze’de İslami direnişi boğmak, İslami direnişin tüm Filistin topraklarında yeşerip dal budak salmasına engel olamadı.

Son haftalarda Batı Yaka kentlerinde, Ramallah’ta, Cenin’de, hatta Kudüs’te Siyonist çeteye karşı kahramanca savaşan direniş gruplarının varlığı her yerde konuşuluyor. Siyonistler Gazze’yi adeta unuttular. Askeri güçlerinin yarısını Batı Yaka’daki İslami direnişle baş etmek için seferber ettiler. Batı Yaka’dan, mukaddes Filistin topraklarının bu bölgesinden her gün şehit haberleri geliyor. Kuşatma altına alınan kentler, yakılıp yıkılan evler, tutuklayıp esir alma furyası ve her türlü alçaklık bu destansı direnişi durduramıyor.

Gazze’den sonra kıyam ve cihat sırası artık Batı Yaka’da… Ne Siyonistlerin zulüm furyası ve ne de kukla El-Fetih yönetiminin baskı ve ihanetleri bu yeni intifadayı durduramıyor. İstihbarat örgütleriyle övünen Siyonist rejim aslında çoktandır gelmekte olan bu yeni direniş dalgasını ya fark edemedi ya da durdurmakta aciz kaldı.

Artık Filistin’in her karış toprağında, bütün bir Filistin’de İslami direniş ve vatanperver Müslüman halk direniş meşalesini yakmış durumda. Ve zafere kadar durmama kararlılığında…

Bu defa Filistin’in yiğit çocuklarının ellerinde sapanlar, taşlar yok. Ağır makinalı tüfekler, roketler, füzeler var. Direniş cephesinin de desteğiyle Gazze gibi Batı Yaka da silahlandırıldı. Batı Yaka’da Siyonistlerin karşısında son derece örgütlü, her türlü silahla donatılmış direniş gurupları var. Ve bu guruplar HAMAS’la, İslami Cihat’la, Hizbullah’la, direniş cephesinin diğer güçleriyle koordineli mücadele ediyorlar.

Büyük israil hayalleri kuran, İslam topraklarına göz diken Siyonist çeteyle büyük hesaplaşma, gün geçtikçe yaklaşıyor. Bu savaş tüm Müslümanların savaşı, tüm ümmetin savaşı… Çünkü israil, emperyalist güçlerin İslam topraklarını istila için kullandıkları bir maşa ve bu maşa arkasındaki Batılı şeytani güçlerden aldığı destekle çok tehlikeli olmaya başladı.

İslam topraklarını güvensizleştirip iç karışıklıklar yoluyla İslam ülkelerini çökertme projelerinin arkasında Amerika, israil ve Batılı şeytani güçler var. İran’daki, Afganistan’daki ve birçok İslam ülkesindeki camilere, okullara, türbelere yönelik intihar saldırılarının, vahşi cinayetlerin arkasında hep bu şeytani güçler var. İŞİD maskesinin arkasındaki yüz de bunların yüzü…

İsrail ile mücadele sadece Müslüman Filistin halkının mücadelesi olmamalı. Bu mukaddes mücadelede tüm Müslümanlar her türlü imkânlarıyla Müslüman Filistin halkının yanında yer almalı. Bu aynı zamanda dini bir vazife de…