• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...

Petrol düşüşe geçti, dolar kan kaybediyor. Altına yatırım yapanlar da pişman. Piyasalar şaşırtmaya devam ediyor. Zarardayız diyenler çoğalıyor. Kripto paraya yatırım yapanlar da pişman olmuşlardı... Şimdi dolar düşüşte sevinelim mi yoksa üzülelim mi?

Dolar haber vermeden sert bir düşüş yaparak bazı insanları üzmeye başladı! Dolar çıkıyor diyenler şimdi neden düşüyor diye soruyor! Belli ki, dolara yatırım yaptılar... Bu dolar da çok ahlaksız! İstediği zaman yukarıya çıkıyor, istediği zaman aşağıya inerek bazı Müslümanları üzüyor! Böyle olmaz ki, bir usul olmalı... Boşuna dememişler, usulsüz vusül olmaz, diye! Sadece bir merak... Dolar “Müslüman” mı yoksa gayrimüslim mi?! Zannımca “Müslüman” değil, olsa bizi üzmezdi. Hani, bir hadis var ya Hz. Peygambere isnad edilen şöyle der: “Kalpleri kıran kimse, bizden değildir”...(Buhari,3519). Dolar son günlerde kalplerimizi kırmıyor mu? Düşüyor usulsüzce... Yarın tekrar çıkabilir ve yine başkalarının kalplerini kırabilir. Dolayısıyla, zannımca asla “Müslüman” olamaz o.

Şimdi altına gelelim... Sizce altın “Müslüman” mı? Aslında altının Müslüman olduğunu düşünüyordum ama; son zamanda aynı dolar gibi Müslümanları üzmeye başladı... Altına yatırım yapan Müslümanları sert bir düşüş ile üzdü! İmanını kaybetmiş galiba! Usulsüz hareket etmeye başladı dolar gibi... Yine ona bir şey demek istemiyorum. Çünkü, daha önce onu bir Müslüman olarak tanımıştım... Günahsız kul olmaz derler, tövbe kapısı da hala açık olduğuna göre belki tövbe eder diye düşünüyorum... Ama, Müslümanları üzmeye devam ederse bir dahaki yazımda hiç tereddüt etmeden ona da damgayı vururum!

Şimdi sıra geldi petrole... Petrolü genel olarak “Müslüman” olarak bilirdim ama; Hıristiyan petrol de yok değil... Ona diyecek sözüm yok... Çünkü, Müslümanı da Hıristiyanı da ayırt etmeksizin, tüm insanları üzüyor... Üzmekle bile kalmıyor, öldürüyor... Parayı her gün dolara veya altına yatıran insanları üzmekle kalmıyor, bir yukarı çıkıyor her şeye zam yaptırıyor ama; düştüğü zaman yaptırdığı zamları geri çekmiyor. Bu petrol var ya... Bu petrol dolardan ve altından da adi ve vicdansız! Bu petrol sizce “Müslüman” olabilir mi? Bana sorarsanız petrol ne Müslüman ne de Hıristiyan, olsa olsa ateist olabilir... Tamam... Dolar ABD’nin ve insan yapımı bir şey, manipülasyonlar olabilir... Petrol ise insanın icat ettiği bir şey değil ki, böyle usulsüzce davransın! Pandemi döneminde hiç kıymeti yoktu adinin! Ağlıyordu, beni alın, diye. Şimdi düşünüyorum, keşke pandemi döneminde petrole yatırım yapsaydım da bizim stokçular gibi, bugün çok zengin olmuştum! Şimdi hiç haber vermeden düşüşe geçti ama; yaydığı fiyat fitnesi bize yeter... Bence petrol tövbe etse bile tövbesi kabul olmaz. Sizce tövbesi kabul olur mu bu petrolün acaba? Dolara ve altına şans verebilirim ama; petrole asla... Şimdi... Bu üç kardeş galiba gizlice ittifak yapmışlar ve bizi üzüyorlar... Petrol galiba doları ve altını kontrol ediyor... Evet kesinlikle petrol bunların başkanı olmalıdır! Bu petrolün bir de öz kardeşi var... O sadece kış mevsiminde genelde ortaya çıkar. Daha doğrusu kışın insanları üzmeye başlar. Neyse, onu kışın konuşuruz... Şimdi dolar, altın ve petrol düşüşte... Sevinelim mi yoksa üzülelim mi? Siz neye yatırım yapmıştınız sormayı unutmuştum... Zannımca İslam’a yatırım yapmamız daha karlı bir iş... En az ona yüz kazandırıyor! Ne dersiniz? Allah’a emanet olunuz!