• DOLAR 32.239
  • EURO 35.032
  • ALTIN 2410.404
  • ...

Bir süre önce Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK`lar “her yerde tesettür serbestiyeti” “Kamusal alana girene kadar değil sömürü bitene kadar”  “Zulüm bitene kadar başörtüsüne özgürlük” sloganlarıyla tesettür seferberliği ve imza kampanyaları başlattılar.

 

Tesettür için bu geniş kapsamlı imza kampanyalarını ve tesettür seferberliğini irdelediğimizde tesettürün merkez yer almasının yerinde olan birçok nedeninin olduğunu görüyoruz. Bunları şöyle izah edelim:

Allah`ın emri olduğundan, inancın gereğini kuşanmak için tesettür.

Ahlaklı, iffetli, hayâlı bir toplum için tesettür.

Yollarda selametle yol almak için, kem sözlerden ve gözlerden korunmak için, fitne deliğini tıkamak için tesettür.

Annelerimizin, bacılarımızın… Birer iffet ve hayâ abideleri olmaları için tesettür.

Şeytani ve nefsani hevesleri kursaklarda bırakmak için tesettür. İki ayaklı haramların kötü örnekliğine darbe vurmak için tesettür. Ahlaksızlık furyasının önünü almak için tesettür.

Pak ve temiz evlatların kendilerini güvende hissetmesi için tesettür.

Toplumun şeytani olan çehresini Rahmani bir çehreye yöneltmek için tesettür.

Zamane Fatımaların, Zeyneplerin yetişebilmesi için tesettür.

Müslüman kadının aileye, mahalleye, okula, kursa İslami şiarlardan olan tesettürün rengini yansıtabilmesi için tesettür.

Çünkü tesettür;

Müslüman kadının şiarıdır, özgürlük ve hürriyetinin sembolüdür.

Müslüman kadının takvasının, dinine olan düşkünlüğünün, ilahi emre kayıtsız ve şartsız teslimiyetinin teminatıdır.

Müslüman kadınların öncülerinin izinde gittiğinin en büyük göstergesidir.

Müslüman kadının şeref ve namusudur.

Müslüman kadının haysiyet kalesi, onuru ve gayesidir.

Müslüman kadının gayesi, davası, sevdası ve çabası tesettür olduğundan tesettürün varlığı onun varlığı, onun varlığı tesettürün varlığıdır.

Müslüman kadın; tesettürün olduğu, tesettürün saygın olduğu yerde vardır.

Onun varlığı, tesettürün varlığına siperdir; tesettürün varlığı, onun iffet ve namusuna siperdir. Bundan dolayı canını verir ama tesettüründen asla ödün vermez.

Müslüman bir kadın tesettür ve okul, iş, aş tercihleri arasında birisini tercih etmek zorunda bırakılsa onun tercihi tesettürü olacaktır. Yokluk, yoksulluk, çaresizlik kapısından ayrılmazsa da aç ve açıkta yaşayabilir. Fakat tesettürsüz asla yaşayamaz.

Tesettür; dün direnişin motoru olduğu gibi, bugün de İslami bir dirilişin motorudur.

Hayat damarı kesilen bir toplum, çürümeye mahkûmdur. Tesettür İslami toplumun hayat damarıdır.

Dün ve bugün Komünizm, Kemalizm gibi edep ve ahlak düşmanı izmlerin hayat damarı, ahlaksız kadınlar olduğu gibi kendilerine Allah`ı, Peygamberi ve İslam`ı referans alan oluşumların da motoru; şuurlu, bilinçli ve tesettürlü Müslüman kadındır.

Evet, şüphesiz bilinçli, şuurlu, tesettürlü Müslüman kadın bilinç, şuur ve tesettürünü başta çocuklarına aşılar. Ondan sonra yakın akrabasından uzak komşusuna kadar farklı şekillerde etki eder. Şuurda, bilinçte ve tesettürde öncü, öğretmen ve örneklik rolünü üstlenmiş olmakla, kendisine dünya ve ahiret bahtiyarlığının kapısını aralar.

Bilinç, şuur ve tesettüründen dolayı, gözlerin üzerinde olduğunu fark ettiği andan itibaren; ehemmiyetli ve mübarek bir vazifeyle vazifedar olmanın bilinciyle, daha dikkatli davranır. Tesettürüne, bilincine, şuur ve davasına laf getirmemek için büyük bir titizlik içerisinde hareket eder.

Bundan dolayı; başlatılan tesettür seferberliği, tebliğ ve davet açısından bereketli bir döneme kapı aralayacak ve getirisi saf hayır olacaktır, biiznillah.

Rabbim cümle Müslüman kadınları tesettür emri gereği örtünenlerden -tesettürün hakkını verenlerden- bizi de tesettürün toplumda tekrar yaygınlaşıp yer edinmesi için sorumluluğunun bilincinde olanlardan ve bu bilincin gereğini yerine getirenlerden eylesin, selametle kalınız.