Alternatif Müzik Konserleri
Her şey bir bayan şarkıcının Batman’da konser vermesiyle başladı.
Basın yayın, halkı mütedeyyin olan Batman’ın bu şarkıcıyı istemediğini yazıp konu ile ilgili görüş ve tepkileri haberleştirdi.
Şarkıcının iki binli yılların sonunda cinsi ve ahlakî sapkınlık yapanların sözde haklarını talep konusunda destek olması yetmiyormuş gibi, “genel ahlaksızlık” gibi onur(suz) yürüyüşlere de bizzat katılmıştır. Yetmezmiş gibi sözleriyle de ikonu olduğu sapkınlığın savunucusu olmuştur.
Böyle bir örnek(!) ve rol model(!) şarkıcının Batman gibi bir yerde istenmemesi oldukça doğal olmasına karşın bu talep, şeytan ve avanelerinin saflarını sıklaştırdı.
Öyle ki cinsi ve ahlakî sapkınlığa sahip çıkan PKK gibi destekleyicileri sayesinde ne Müslümanlığın ne de Kürtlüğün örfünde/geleneğinde olmayan bir yaklaşım sergilendi.
Konsere katılım, eğlence ve eğlenme anlayışından çok, siyasi bir tavır ve zorbalığın yansıması olarak görüldü.
Bu anlayışta olan bir şarkıcıyı dinlemek de ancak bu anlayışı destekleyenlerce destek gördü.
Özümüze ve inancımıza zıt olmayan eğlencelerin ve müzik dinletilerin karşısında yer almayan mütedeyyin insanlarımız ise tüm bu gelişmeler karşısında alternatif eğlence ve müzik anlayışı ortaya koyma girişiminde bulundular.
Yurt içi ve yurt dışından gelen muhtelif ilahi sanatçıları, halka açık konserler vererek müzikte de örnek eğlence ve müzik ihtiyacını sergilediler.
Hem büyük beğeni hem de yoğun ilgi gören bu girişim, helal dairesinin keyfe ne kadar kafi olduğu açısından yaşanan güzel bir örnek oldu.
Örf, adet ve geleneklerimizle de uyuşan bu anlayışı yeniden diriltmek, biz mütedeyyinlerin gayreti ile olmalı.
Çünkü yukarıdaki şarkıcı gibilerin verilen konserlerinin gençlerimize kattığı bir şey olmamasına rağmen, aldığı şeyler çoktur.
Ahlaksızlık, iffetsizlik gibi toplumsal bozulmanın öncüsü sayılan bu tür girişimler, daha büyük bozulmalara davetiye çıkaran girişimlerdir.
Sadece Batman’a değil, başta Diyarbakır olmak üzere çevre illere hastalık gibi yayılacak şarkıcı etkinlikleri, festivaller, konserler gibi bizle, örfümüzle, gelenek, göreneğimizle, dini duyarlılığımızla alay eden bir kesim adeta ibadet bilinciyle bunu yapıyor.
Eğlenme, eğlence ve müzik ifsada dayalı olmamalıdır.
Maneviyat ve helal dairesi içinde yer almalıdır.
Ahlak dışı etkinlikler, toplumsal bünyemizde onulmaz yaralar bırakmaması için alternatif konserler ve müzikler gençlerimize sunulmalıdır.
Kızlar ve erkeklerin el ele tutuşup sağa sola sallanmaları ve bunu yapanların örtülü olmaları, bu yanlışa doğru demememizi gerektirmez.
Yanlış her yerde yanlıştır ve bu yanlışlığı elbette bir birileri dile getirecektir.
Tıpkı zamanında Batman’da konser veren Ömer Karaoğlu’nun kol kola sallanan örtülü kızlara karşı, tavırlarının ahlakî olmadığını hatırlatması gibi…
Bu alternatif konserler için bir bayan katılımcı şunu söylemiş: “Böyle programların düzenlenmesi bence çok güzel ve bunu halkımıza aşılamak da çok güzel bir şeydir. Böyle programların daha sık yapılması bence daha iyi olur. Çünkü halk bu tür etkinliklere daha çok katılım gösteriyor. Daha büyük programların yapılması bence daha iyi olur. Bu tür programa katılımın da olması beni çok mutlu ediyor.”
Bir başka katılımcı ise şunları söylemiş: “Batman Üniversitesi öğrencileri olarak bu tür programların daha sık yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü yoğun katılımdan da belli oluyor. Batman halkı bu tür programlara aç. Yakın zamanda ahlakımıza, örf, adet ve geleneklerimize uygun olmayan konserler yapıldı. Bizler, bizi İslam’dan uzaklaştıran konserler istemiyoruz. Bizi daha çok İslam’a yakınlaştıran, adetlerimize daha yakın olan bu tür ilahi şölenlerini istiyoruz.”
Daha güzel alternatif müzik programlarının artması dileğiyle bunda emeği geçen başta İdeal Gençlik Topluluğu olmak üzere herkesi tebrik ediyorum.