• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...

Eğer Müslümanların gündemi Gazze ise, bilinenden görünenden çok daha fazla bereketler taşıdığını unutmayalım..

Bilinenler az çok malumdur; Eğer gündemimizi Gazze belirlemeye devam ediyorsa her şeyden önce Müslüman olmanın yükümlülüğünü yerine getiriyoruz demektir. Gücümüz nispetinde yaptığımız her şeyin karşılığını Rabbimiz verecektir. Kardeşlerimizin özgürlüğü ve Siyonizm’i çökertme uğruna yaptıklarımızın asla zayi olmayacağına inanıyoruz. Hatta sadece sözde olsa bile Gazze’yi konuşmak, Gazze’yi düşünmek bile zannedilenden çok hayırlı bir amel, çok erdemli bir uğraştır unutmayalım. Hem bizlere bundan başkası yakışır mı dersiniz?

Önemli bir şey daha var; Böylece birbirimizle uğraşmayı, birbirimizle didişmeyi, çekişmeyi bir tarafa bırakmış olacağız. İsterseniz şöyle bir bakınız. Eğer bir camia, bir cemaat, bir vakıf ve STK tamamen Gazze üzerine yoğunlaşmışsa zaten başkalarıyla uğraşmaya vakit bulamıyor demektir. Daha da önemlisi, kendisini tamamen Gazze’ye adayan kişilere, cemaatlere diğer İslami cemaatlerin veya bireylerin en ufak bir saldırısı bile vicdansızlık ve terbiyesizlik olarak görülecektir.

Daha önce birkaç defa dile getirmiştim; Selçuklunun yıkılışından sonra bilindiği üzere sayısız beyliklere bölünmüştür. O kadar beylik içerisinde küçük bir kasabada kurulan Osmanlı beyliğinin yaşaması, büyümesi ve yüzyıllarca süren bir imparatorluk olmasının en önemli sebebi etrafındaki beyliklerden ziyade genellikle Bizans’la boğuşuyor olmasındandır.

Unutmayalım ki küfürle boğuşmanın zannedildiğinden çok daha büyük bir bereketi vardır.

Elbette mesele sadece bir camianın başkalarına nispetle büyümesi gelişmesi değildir, Rabbimizin bir kanununun açıkça tezahür etmesidir.

Gazze’ye sahip çıkmak, Gazze için çırpınmak bizi birbirimize bağlayacak, aramızdaki çekişmeleri unutturacak, belki de yıllar yılı özlemini çektiğimiz vahdeti, İslam kardeşliğini gerçekleştirecektir.

O halde bulunduğunuz ortamlarda hiçbir konuyu Gazze’den öne geçirmeyin. Nesimi’nin;

“Gülden terazi tutarlar

Gül ile gülü tartarlar

Gül alırlar gül satarlar

Çarşı pazarı güldür gül” dediği gibi, bizim de her şeyimiz Gazze olsun!

Bu duygularla hepimizin cuması mübarek olsun!