• DOLAR 32.401
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2394.989
  • ...

Farkındaysanız herkes AK Partinin mahalli seçimleri neden kaybettiğine yoğunlaştı, özellikle önceden beri iktidarı destekleyen kim varsa hep bunu konuşuyor, bunu yazıyor. Daha da önemlisi, sanal âlem bu konudaki görüş ve düşüncelerden geçilmiyor.

Bu tespitlerin başında iktidarın Gazze’ye fiili olarak müdahale etmediği, elçilerini çekmediği, hava sahasını ve limanlarını Siyonist rejime kapatmadığı, ticaretini kesmediği iddiası gelmektedir.

Ben de iktidarın en etkin bir şekilde Gazze’ye müdahale etmesini istememe rağmen seçimi bundan dolayı kaybettiğini düşünmüyorum.

Siz zannediyor musunuz ki Türkiye böyle insanlarla dolu, her gün meydanları doldurup sabırsızlıkla iktidarın müdahalesini bekliyordu, olmayınca desteğini çekti, öyle mi? Altı aydan bu yana Avrupa’ya kıyasla kılını kıpırdatmayan insanlar bundan dolayı iktidarı cezalandıracak öyle mi?

Bir şey söyleyeyim, eğer iktidar fiili olarak bu işin içine girseydi, “bunu niçin yaptın, niçin bizi bu belanın içine soktun?” diye ayağa kalkacakların, meydanlara döküleceklerin sayısı çok daha fazla olacaktı.

Hele bir de bu yüzden gelecek olan ilave bir ekonomik yüke asla tahammül edemeyecek bir insan tipine sahip olduğumuzu unutmayalım. Öyle ya, iki kilo soğan ve patates için neler yapabileceğini görmüşüzdür.

Durum böyle olunca iktidarın Gazze siyasetinden dolayı kaybettiğini düşünmüyorum.

Hem Gazze’ye müdahale etmediği için iktidara oy vermeyenlere sorulması gerekir; İmamoğlu, CHP böyle bir söz mü verdi? “Ben iktidara gelirsem AK Parti gibi pasif kalmayacağım, Siyonist terör devletine derhal müdahale edeceğim mi dedi?

İkinci husus, emekli maaşlarının artırılmaması, herkes bundan dolayı da kaybettiğini yazıyor, konuşuyor. Bir kere şunu belirtelim ki eğer Gazze savaşına müdahil olacak bir Türkiye emeklilere çok daha kötü günler yaşatmak zorunda kalacaktı. Yani bu iki eleştiri birbirinin tamamen zıddınadır, biri olduğunda ötekinin olması imkânsızdır.

Elbette bunlardan dolayı sandığa gitmeyen veya gidip muhalefete oy verenler vardır ama zannedildiği gibi asıl sebebin daha başka şeyler olduğunu düşünüyorum.

Bir şey daha var. Bizim beklentilerimiz ayrı bir şey, iktidara kaybettiren şeyler daha başka şeyler olabilir, bunları birbirlerinden ayırmak gerekir.

 

Peki, AK Parti neden kaybetti?

Müsaadenizle bu konudaki düşüncelerimi inşaallah yarından sonraki yazılarımda dile getirmeye çalışacağım.

Selam ve dua ile.