• DOLAR 32.432
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2396.076
  • ...

Şunu unutmayınız ki, yeryüzünün en büyük inkılaplarını aynı inanç ve düşünceye mensup insanlar değil, aynı kaderi paylaşan insanlar gerçekleştirmiştir

Elbette akla ilk gelen aynı inanç, aynı din, aynı meşrepten olan insanların bir araya gelerek gerçekleştirecekleri inkılaplardır. Fakat söylediğim gibi çoğu zaman böyle olmamıştır.

 

Gerek aynı düşünceye mensup insanların azlığı ve mevcut firavunlarla başa çıkamama durumundan olsun, gerek firavunun zulmüne maruz kalan insanların her sınıftan çok çok mevcudiyetinden olsun, böylesi birliktelikler gereklidir ve hatta bazen kendiliğinden oluşuverir.

 

Şunu biliyor musunuz? Birçok insanla İslam adına bütün meselelerde aynı görüş ve düşünceyi paylaşıyor olduğumuz halde, hatta en ince teferruatlarda bile aynı çizgide olduğumuz halde kıpırdama konusunda, ayağa kalkma konusunda, etkinliklerde beraber olamadık.

Bunun yanında başta İslami konular olmak üzere çok meselede ayrı görüşlere sahip olduğumuz halde nice birçok insanla eylem ve etkinliklerde beraberdik.

 

Geçmişte bunun adı "Hilfulfudûl-Erdemliler İttifakı" idi.

Gelin bunun adını bugün “Kader Birliği” koyalım. Kader diyorsam, akaid ve kelam ilminin konusu olan kaderi kastetmiyorum; ama bu ilimlerle bir başka açıdan ilişkisi de olabilir.

Kader Birliği derken; aynı firavunun kırbacını yiyenlerin birliğini kastediyorum. Aynı zulme maruz kalanların, aynı noktadan kanları emilenlerin birliğini kastediyorum.

“Kader birliği” demekle ayağa kalkmaktan, yola koyulmaktan ve sonunda paylaşılacak olan neticeyi, acı da olabilecek tatlı da olabilecek kaderi kastediyorum

Her şeyden önemlisi, bütün bunların sancısını duyanların birliğini, böyle olunca da oturanların değil bu istikamette yola çıkanların birliğini kastediyorum.

Diyorum ki halkaları genişletelim. Bunun için kader birliği edebileceklerinizin kimler olduğunu düşünün. Aynı inanç ve düşünce, hatta aynı meşrep içerisinde olduğumuz halde, bu insanlardan bizimle kader birliği içerisinde olmayan ve bundan sonra da asla olmayacaklar var.

Ve bunun zıddı, çok konuda ayrı düşündüğümüz halde, ayrı meşreplerde hatta ayrı dinde olduğumuz halde bizimle kader birliği edecek insanlar vardır ve hem de epeyce vardır. Bugünkü ve yarınki bütün hesaplarınızı bu gerçekler üzerine yapınız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin cumasını tebrik ediyorum,