• DOLAR 32.386
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2379.978
  • ...

Yeryüzünün en sessiz ve görünmeyen savaşı İslam’a karşı yürütülen savaştır.

Sesli olanı da vardır, İslam’a ve Müslümanlara karşı bombaların, işgallerin, katliamların ön plana çıktığı savaşlar da vardır. Fakat savaşın bu türü sürekli değildir, arada bir patlak verir.

Fakat İslam’ın şiarlarına karşı yürütülen savaş daha çok sessiz savaştır ve hiç kesintiye uğramaz. İslam’ı tamamen ortadan kaldırmaya yönelik olmasa da asıl halini bozmaya, rengini değiştirmeye, neticede İslam’ı İslam olmaktan çıkarmaya yöneliktir.

Buna mukabil İslam da kendisini korumaya, asliyetini bozan katkıları dışarıya atmaya yönelik kendine has sessiz bir savaş vermektedir.

Karamsar düşüncelere kapılmamaya çalışırım, bunca saldırıya rağmen İslam’ın yeryüzüne kendi rengini vurduğunu düşünürüm.

Her şeye rağmen bayramlarımızın hakimiyetinin göz ardı edilemeyecek şekilde belirgin olduğunu düşünüyorum.

Bayramı bayram olmaktan çıkarıp tatile dönüştürenler, sahillere akan trafik her ne kadar ekranların demirbaş haberi olsa da bayramı sevdikleriyle birlikte geçirmek için akan trafikle asla kıyaslanamaz.

Yani her şeye rağmen Kurban Bayramı bütün yönleriyle kendisini gösteriyor, ben geldim diyor ve toplumun bütününe rengini veriyor.

Ne kadar ders çıkarıp ibret aldığını bilemem ama insanımız yoğun bir şekilde mezar ziyaretinde bulunmakta, en azından geçmişiyle ilişkisini koparmamaktadır.

Yılda iki defa da olsa bayram dolayısıyla yapılan ziyaretler insanımıza çok şey kazandırmakta, sıla-ı rahim bize hayat vermekte, Müslümanların birbirlerinden kopuk bireyler değil bir ümmet olduğunu göstermekte, bunun startını bayram namazıyla vermektedir. Yani bayramlar bizi biz yapmaktadır.

Bayramlar sadece kendi aramızda yaşadığımız bir mutluluk değil, her anında Allah’ı hatırladığımız, adını zikrettiğimiz, O’nun adına birbirimize hayırlar ve iyilikler dilediğimiz günlerimizdir. Yani bayramlarımızda Rabbimize olan imanımız çok daha güçlenir ve belirginleşir.

Keseceğimiz kurbanlarla Allah’a yakınlığımızın artması da apayrı bir konudur.

Bütün bu güzelliklerin çok daha yoğun bir şekilde yaşandığı hac ibadeti de başka bir mutluluktur.

Bu münasebetle öncelikle arefenizin mübarek olmasını niyaz ediyorum.