• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

“Nasıl oluyor da onlarla aynı ittifakta yer alıyorsunuz?” söylemi bu seçimlerin en kullanışlı silahı, bir zamanların kaleşnikofu olacak gibi.

Daha ittifaklar oluşmaya başlamadan partiler birbirlerini bu silahla vurmaya başladılar, göründüğü kadarıyla bunun arkası kesilmeyecek, hatta seçimlerden sonra da sürecek.

Yeni seçim sistemi hiç kimseye tek başına kalma şansı tanımıyor, herkes mutlaka bir ittifakın içinde yer almak durumunda, bir anlamda kendilerine benzemese de birileriyle ittifak oluşturmak zorunda.

Farklı düşüncede olan insanların birlikte yaşamak zorunda olduklarını göstermek açısından bu sistemin bilinçli bir şekilde getirildiğini söyleyenler de az değil. Her neyse, iyi veya kötü, şu anda yapılacak başka bir şey yok.

Biz yine başlığımıza, “nasıl oluyor da onlarla beraber olabiliyorsunuz!” söylemine dönelim.

Bu söyleme maruz kalanların başında zannedersem Saadet Partisi gelmekte. Bunun yanına bir de takviye olarak “Erbakan Hocanın kemiklerini sızlatma” iddiası eklenince olumsuz bir şekilde etkilendiği, kopuşların olduğu görünmektedir.

HDP ve dolayısıyla PKK ile beraber olma söylemleriyle vurulanların başında İYİ parti gelmekte, aslında bu silahı rakiplerinin eline veren de bizzat bu partinin başkanı ve kurmayları geliyordu, bakalım bu hücumlardan kendisini nasıl kurtaracak.

HDP/PKK işbirliği silahı CHP’ye işlemez hale geldiği, CHP’nin buna hiç aldırmadığı hatta hiç çekinmeden bu birlikteliği itiraf ettiği de görünmektedir.

Zaten CHP bundan önce Kılıçdaroğlu’nun Kemalizm’den ayrıldığı iddiasıyla birçok kopuşa sebep olmuştu. Fakat Kılıçdaroğlu buna hiç aldırmamış, bunun karşılığında gelenlere bakmıştır.

“Demek onlarla beraber oluyorsunuz!” söylemini silah olarak kullanma diğer partiler arasında da geçerliliğini korumaktadır. O kadar etkili olmasa da Cumhur ittifakının ana gövdesi olan AK Parti de bundan nasibini almakta, önceleri “nasıl olur da MHP ile beraber olabilirsin” söylemine Perinçek de eklenmişti. Şimdi de o kadar etkili olmasa da HÜDA PAR’la birlikte olmaktan dolayı eleştirileceğe benziyor.

Bu arada hem HÜD PAR hem MHP kendileri açısından “nasıl bir araya gelebilirsiniz” diye aynı eleştirilerle vurulmaya başlandı bile.

Bu silahtan başka ellerinde başka kozları olmayanların, kendilerine ait bir iddia ve davaları olmayanların bu silaha fazla güvenmemelerini, çünkü bu silahın belirli bir aşamadan sonra etkisini kaybedeceğini hatta ters tepki yapacağını, özellikle AK Parti çevrelerine söyleyeyim.

HÜDA PAR camiasının zaten bu kör dövüşünden uzak duracağından bir şüphemiz yok.