• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Nükleer silahların kullanılma ihtimali; zannedersem bugün konuşulması gereken en önemli konu olması gerekir. Allah korusun savaş o noktaya doğru gidiyor. Hatta Rusya’nın bir yere gelip tıkanması onu bu savaştan vaz geçirme ihtimalinden çok nükleer silah kullanma ihtimaline doğru itekleyeceğini, hatta Amerika’nın bunu istediğini ve yönlendirdiğini düşünüyorum. Sonra Rusya’nın da aynı şekilde nükleer anlamda karşılık bulacağı da kesin gibi bir şey.

Şimdi gelelim ikinci ve asıl meseleye; nükleer silahta akla gelebilecek hedefler neresi olabilir, atom bombası nereye, nerelere atılabilir?

Gündelik hayatımızda sıkça kullandığımız; “Şimşekleri üzerine çekmek.” Tabirini bunun için kullandım çünkü bu kural her yerde ve her zaman geçerlidir.

Şimşekleri üzerine çekmek; birilerinin öfkesine ve hıncına muhatap olmaktır, böyle bir pozisyona düşmekten sakınmak anlamında kullanırız bu deyimi.

Şu bizim bildiğimiz yağmurlu havalarda yıldırımların nerelere düşebileceğine dair insanoğlunun tecrübesinden söz ediyoruz.

Peygamberlerin dikkat çeken özelliklerinden birisi de birlikte olduğu insanlar üzerine merhamet kanatlarını germek suretiyle onları her türlü beladan korumaktır. Ondan sonraki liderlere ve siyasilere düşen görev de birlikte olduğu insanları her türlü beladan koruyup kollamaktır.

“Şimşekleri üzerine çekmek” kavramını bununla birlikte düşündüğümüzde mesele daha iyi anlaşılacaktır.

Bir ülkenin yönetimindeki siyasi ve askeri kadrolarla birlikte onları yönlendiren teorisyenler, danışmanlar ve akademik camia gerekli bilgi donanımına ve ferasete sahip olmalıdır.

Unutmayalım ki nükleer silahın hedefinde olmak için doğrudan savaşın taraflarından biri olmaya gerek yoktur, üçüncü bir ülke olarak da bu felakete maruz kalma ihtimali vardır.

Unutmayalım ki sivri noktalar şimşekleri daha çok çeker, onun içindir ki minarelerin ucuna ve yüksek binaların tepesine paratoner yerleştirilir.

Yüksek frekanstaki seslerin de şimşekleri, yıldırımları çektiğini biliyoruz.

Yani savasın taraflarından birisi olmadığımız halde Allah korusun nükleer hedef olmak çok acı bir şey olsa gerek.