Siyonist rejime ait insansız hava araçları, Gazze'nin orta kesimindeki el-Bureyc Mülteci Kampı ile güneyde Han Yunus'un el-Mevasi bölgesinde bulunan iki polis noktasını hedef aldı. Saldırılarda 5 Filistinli şehit olurken, farklı derecelerde yaralananların olduğu bildirildi.
Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi kaynakları, el-Mevasi'deki polis noktasının vurulması sonucu 3 şehidin ve çok sayıda yaralının hastaneye ulaştırıldığını açıkladı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi.
Gazze'nin orta kesiminde, el-Bureyc Kampı girişindeki polis noktasına düzenlenen benzer saldırıda ise 2 Filistinli şehit oldu. Görgü tanıkları, saldırıların sivil yerleşim alanlarına yakın noktalarda gerçekleştiğini aktardı.
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, saldırıların arabuluculuk çabalarına açık bir saygısızlık olduğunu belirterek, siyonist rejimin ateşkes sürecini fiilen ihlal ettiğini ifade etti. Kasım, Gazze genelinde süren bombardımanın savaşın sadece yöntem değiştirerek devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.
Gazze'de yürürlükte olduğu belirtilen ateşkese rağmen saldırılar sürerken, bölgedeki hastaneler şehitleri ve yaralıları kabul etmeye devam ediyor.
Ramazan ayında artan saldırılar, zaten ağır insani şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazze halkının üzerindeki baskıyı daha da derinleştiriyor.




