Zülküf Er

İslam İşbirliği Teşkilatı sen yüz akımızsın(!)

24.01.2023 07:00:36 / Zülküf Er

İslam İşbirliği Teşkilatı denen bir kuruluş varmışmış. 57 Müslüman ülkeden oluşan bu topluluğun varlık sebebi, kuruluş amacı; üye ülkeler arasında İşbirliği ve dayanışmayı güçlendirmek, İslam Dünyası’nın hak ve çıkarlarını korumakmışmış(!)

Gördünüz mü bu teşkilat, İsveç’teki, alçaklığa ve de düşmanlığa karşı ne kadar da kavi bir tavırla işbirliği ve dayanışma ruhuyla hareket ederek ne de güçlü bir şekilde İslam Dünyası’nın hak ve çıkarlarını koruyup Kur’an-ı Kerim’i yüceltti.(!) Maşallah, barekallah(!)  

İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreteri 57 Üye ülkenin dışişleri bakanlarını acil bir zirve için teşkilatın merkezi Cidde’ye davet ederek olağanüstü bir zirve düzenledi. 

Zirveye tüm üye ülkelerin dışişleri bakanlarının yanı sıra olayın önemine binaen kimi Devlet ve Hükümet başkanlarının da katılması ve zirve sonrası yapılan ortak açıklamaya bizzat imza atmaları İsveç’e ve diğer Kur’an düşmanlarına verilen güçlü bir tepki olarak algılandı.

Zirve sonrası Teşkilat Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha tarafından okunan nihai bildiriye göre İsveç’te bizzat İsveç Devleti’nin himayesi altında Müslümanların Hidayet Rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayı,  İslam’a ve İslam Ümmeti’ne açılmış bir savaş olarak nitelendirildi.  

Zirve’de 57 Ülkenin ortak imzasıyla şu kararlar alındı;

1) İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin tamamı, İsveç ile olan Diplomatik ilişkilerini kesecek, bu meyanda İsveç’teki elçilerini geri çağıracak ve ülkelerindeki elçileri istenmeyen kişi olarak ilan edeceklerdir.

2) 57 Üye ülkenin tamamı İsveç ile her türlü ticari ilişkiyi keserek varsa önceden yapılmış ticari antlaşmaları iptal edecektir. Bu kapsamda ülkelerdeki İsveç kuruluşlarının ticari lisansları iptal edilerek ticari faaliyetleri durdurulacak ve İsveç mallarının satışı yasaklanacaktır.

3) Teşkilata üye ülkelerin tamamı Hava Sahalarını İsveç uçaklarına kapatacak İsveç Uçaklarının bu ülkeler üzerinden uçuşu yasaklanacaktır.

4) İslam Ümmeti’ni temsilen var olan İslam İşbirliği Teşkilatı, bir daha İsveç’te veya başka bir ülkede ister bireysel olarak isterse de şimdi olduğu gibi devlet desteğiyle böyle bir olayın tekrarlanması durumunda gerekirse topyekûn güç kullanma yoluna gidecek böylesi bir olayın tekrarını savaş sebebi olarak sayacaktır.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bu yüz ağartan tutumuna paralel olarak harekete geçen Arap Devletleri Birliği ve Türk Devletleri Teşkilatı da aynı kararları kabul ederek halklarının taleplerini gerçekleştirmiş oldular.

Bir kez daha Kur’an-ı Kerim’in muhafızlığı ortak paydasıyla bir araya gelen Müslüman Devletlerin tek yumruk ve tek ses olarak hakkı haykırmaları Ümmet’in geleceği açısından umut aşıladı….

Tam da burada keşke alarm çalmasaydı…

Selam ve Dua ile….

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar